БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 7-9.12.2019

0
767

 

На 8 декември, около 21:20 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация, управляван от 19-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин и канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 декември, около 21:30 часа в района на ж.к. „Добротица”  в град Добрич е извършена проверка на 18-годишен мъж от град Върбица. В хода на проверката са установени 6 броя топчета със суха тревна маса с тегло 5,2 грама, реагираща на канабис и бяло вещество с тегло 0,5 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 декември, около 12:00 часа в с. Божурово, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 35-годишен мъж.  При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,40 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 декември, около 10:00 часа е получено съобщение за умишлено увредени 4 броя автомобилни гуми на лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация, паркиран на територията на град Балчик.

На 7 декември, около 04:55 часа са получени два сигнала за извършени кражби чрез взлом на два броя аудио плейър от лек автомобил „Опел” и  лек автомобил паркирани на територията на град Балчик. По двата случая са образувани досъдебни производства.

На 7 декември, около 10:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадал между с. Орляк и с. Зърнево, обл. Добрич. Установено е, че лек автомобил „Пежо”, управляван от 50-годишен мъж поради движение с несъобразена скорост на завой, напуска пътното платно и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на инцидента, водача е настанен в  МБАЛ Добрич със чупен прешлен в областта на кръста, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 6 декември, около 23:20 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от 61-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,36 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 декември, около 16:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на кръговото кръстовище на к.к. Албена. На място е установено, че лек автомобил „Тойота” с варненска регистрация, управляван от 39-годишна жена с руско гражданство, поради движение с несъобразена скорост допуска ПТП с материални щети. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,62 промила в издишания от водача въздух. Задържана за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 декември, около 13:00 часа в град Балчик е извършена проверка на 29-годишен мъж, известен на МВР. В хода на проверката е установено бяло вещество с тегло 0,3 грам, реагиращо на метаамфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 декември, около 21:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „Добруджа” в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 20-годишен мъж, губи управление над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадал возещия се в МПС мъж на 21-години, който е с охлузни рани по главата, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен път.