БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 7.02.2020

0
1146

На 6 февруари, около 17:00 часа в хода на СПО по противодействие на битовата престъпност, по ул. „Агликина Поляна” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мини”, управляван от 32-годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на кокаин. Задържан за 24 часа.  По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 февруари, около 15:00 часа в хода на СПО по противодействие на битовата престъпност, по ул. „Стоил Войвода” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Нисан” с добричка регистрация, управляван от 28 годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за 24 часа.  По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 февруари, около 14:40 часа в хода на СПО по противодействие на битовата престъпност, по ул. „Дунав” в град Добрич е извършена проверка на 28-годишен мъж, известен на МВР. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,8 грама, реагиращо на амфеатамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 февруари, около 16:00 часа в хода на СПО по противодействие на битовата престъпност, е извършена проверка на 26-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 4 грама, реагираща на марихуана. При последвалите ОИМ и ПСД е извършена проверка на жилище по бул. „25-ти Септември” в град Добрич, обитавано от 26-годишния мъж. В хода на проверката в апартамента е установена суха тревна маса с тегло 9 грама, и 12 сгъвки с марихуана, с общо тегло 11 грама. Задържан за 24 часа. Работата по установяване и документиране на престъпната му дейност продължава.

На 31 януари е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил паркиран в района на бул. „Русия” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на мъжка чанта с намиращите се в нея мобилен телефон, сумата от 50 евро и 2 500 лева. На 6 февруари, около 16:00 часа в хода на СПО по противодействие на битовата престъпност е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан

46- годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. Част от инкриминираните вещи са установени и иззети по надлежния ред. Материалите по случая са докладвани на РП Добрич.

На 4 февруари, около 16:15 часа при извършване на ОИМ и ПСД, служители на сектор ПИП при ОД МВР Добрич извършват проверка на частен имот по ул. „Опълченска” в град Добрич. В хода на проверката са установени и иззети по надлежния ред 5 200 къса цигари, без акцизен бандерол от марката “Drina”. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 77-годишен мъж, известен на МВР.

На 3 февруари, около 11:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Люляково, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на всички електрически и битови уреди от жилището. След проведени ОИМ и ПСД от служителите на РУ МВР Генерал Тошево, в частен имот, находящ се в с. Люляково, обитаван от 28-годишен мъж и 28-годишна жена са установени вещите, обект на посегателството. Работата по установяване и документиране на престъпната дейност на извършителите продължава.