БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 7.01.2020

0
925

На 7 януари, около 00:05 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. В хода на проверката в пътника в автомобила мъж на 30 години от град Добрич е установена суха тревна маса с тегло 0,3 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 януари, около 19:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Каварна. Установено е, че за времето от 11:00 часа до 18:00 часа на 6 януари, чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари и множество златни, и сребърни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 януари служители на РУ МВР Генерал Тошево извършват проверка на 32-годишна жена от с. Пчеларово, обл. Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0.54 грама, реагиращо на метаамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

На 6 януари е извършена проверка на два частни имота, находящи се на територията на с. Присад, обл. Добрич. В хода на проверката са установени общо 8 м3 дърва за огрев от вида гледичия и ясен, без контролна горска марка и документи. Дървесината е иззета по надлежния ред и предадена на ТПДГС Генерал Тошево. По двата случая са образувани досъдебни производства.