БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР -ДОБРИЧ – 7 АПРИЛ

0
1216

На 6 април, около 15:00 часа на КПП Варна е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 32-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 април, около 19:50 часа в град Балчик е задържан 47-годишен мъж, известен на МВР. Същият е нарушил заповед за защита от домашно насилие, издадена от РС. Балчик на 10 март т.г. По случая  е образувано бързо полицейско производство.

На 6 април, около 15:25 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети в с. Оброчище, обл. Добрич. На място е установено, че инцидента е възникнал между лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация и велосипедист. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 27-годишен мъж от с. Оброчище, водач на МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 април, около 15:40 часа е получено съобщение за възникнал инцидент в района на ГКПП Кардам. На място е установено, че товарен автомобил „Мерцедес” с прикачно ремарке гондола при разтоварване на инертни материали и вдигната горна част на ремаркето на 10 метра закача електропровод от 20 киловолта. Водача на МПС, мъж на 51-години от град Добрич, слиза от кабината на МПС и при досег с ремаркето получава токов удар, при който възниква пожар. При пожара са унищожени предна гума на гондолата и задна гума на влекача. Огънят е потушен от екипи на РСПБЗН Добрич. Вследствие на инцидента, водача на МПС е настанен във „ВМА” Варна, с опасност за живота. Уведомени инспекция по труда град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.