На 5 декември, около 14:05 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 31-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 декември, около 15:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 на разклона за с. Царичино, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Киа“, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в товарен автомобил „ДАФ“ с прикачено полуремарке. Вследствие на инцидента са пострадали водачът на МПС, мъж на 39-години, който е с комоцио, а возещото се в МПС момиче на 15 години е с комоцио и рана на главата, и двамата без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 декември, около 12:50 часа е получено съобщение за извършена домова кражба на посуда, ръчни инструменти и хранителни продукти от частен имот на територията на с. Сираково, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 декември, около 15:30 часа е извършена проверка на частен имот на територията на   с. Василево, обл. Добрич, обитава от 44-годишен мъж. В хода на проверката са установени около 2 пространствени м3 дърва за огрев от видовете акация, гледичия, цер и круша. Дървесината е без контролно-горска марка и съпровождащи документи. По случая е образувано досъдебно производство.