На 1 март, около 13:30 часа в град Добрич е извършена проверка на 26-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,66 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 март, около 14:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Тойота“, управляван от 48-годишен мъж. В ода на проверката е установено бяло вещество с тегло 0,72 грама, реагиращо на кокаин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 март, около 17:50 часа в с. Кардам, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 32-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита наличието на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 март е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 499 лева, дрехи и обувки от животновъден обект, находящ се на територията на с. Телериг, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 25 до 26 март, неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в имота. От проведените ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 48-годишен мъж. Част от инкриминираните вещи са установени и иззети по надлежният ред. Работата по случая продължава.