На 27 февруари, около 14:45 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 48-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на кокаин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 февруари, около 13:05 часа е получено съобщение за умишлено увреден автомобил „Пежо“, паркиран на територията на град Добрич. На място е установено, че са взломени предно панорамно и две от страничните стъкла на МПС. От незабавно предприетите ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 32-годишен мъж. Същият прави пълни самопризнания за извършеното деяние. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 26 февруари, около 23:00 часа екип на ФЦСМП град Тервел посещават адрес по ул. „Хан Аспарух“ в град Тервел. По време на разговор, дежурният лекар е бил ударен в областта на окото от 36-годишен мъж. Извършителят на деянието е избягал от местопроизшествието. След проведени ОИМ и ПСД на 27 февруари, полицейските служители го установяват и задържат. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Тервел.

На 26 февруари, около 22:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 31-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 февруари, около 21:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 28-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 февруари, около 2200 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен“, управляван от 48-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че водача управлява МПС в едногодишен срок от наложено му наказание с наказателно постановление. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 февруари, около 17:10 часа в с Коларци, обл. Добрич е спрян за проверка микробус „Мерцедес“, управляван от 42-годишен мъж. В хода на проверката, водача представя СУМПС, което след направена експертна справка е установено, че е неистинско. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 февруари, около 00:10 часа в град Добрич е извършена проверка на 17-годишен младеж. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара със суха тревна маса, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.