БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 4.02.2021

0
771

На 3 февруари, около 16:30 часа в с. Коларци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено”, управляван от 36-годишен мъж. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на опиати. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 февруари, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на товарно ремарке, паркирано в гараж на територията на с. Ведрина, обл. Добрич. Установено е, че кражбата е извършена за времето от 26 януари до 27 януари т.г., чрез взлом на входна врата. След проведени ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието 31-годишен мъж от с. Златия. Вещта обект на посегателството е установена и иззета по надлежния ред. Задържан за срок от 24 часа. Привлечен в качеството му на обвиняем. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 февруари, около 19:10 часа в с. Сенокос, обл. Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Митсубиши”, управляван от 25-годишен мъж. В хода на проверката са установени и иззети 1,5 м3 дърва за огрев от вида „Цер”. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 февруари, около 19:55 часа е получено съобщение за възникнал пожар вследствие на късо съединение в частен имот по бул. „Русия” в град Добрич, обитаван от 91-годишна жена. При инцидента е пострадала възрастната жена, която по-късно почива. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 февруари, около 22:50 часа е получено съобщение за възникнал пожар вследствие на късо съединение в търговски обект на територията на град Каварна. Вследствие на инцидента са унищожение касов апарат, компютърна конгигурация, климатик и неустановено количество хранителни и нехранителни продукти. По случая е образувано досъдебно производство.