На 4 юли, около 23:00 часа в с. Ловчанци, обл. Добрич е извършена проверка на 18-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,82 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 юли, около 19:20 часа в град Добрич е извършена проверка на 18-годишна жена. В хода на проверката е установено бяло кристално вещество с тегло 0,29 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 юли в град Добрич е спрян за автомобил „Дачия“, управляван от 52-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,44 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 юли, около 09:45 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 130 метра електрически проводник положен на територията на град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.