На 30 март, около 03:25 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба на около 50 грама сребърни накити от помещение, находящо се по бул. „25-ти Септември“ в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 март, около 12:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на паркинг по ул. „Славянска“ в град Добрич. Установено е, че лек автомобил „Джип“, управляван от 32-годишна жена при маневра на заден ход, удря преминаваща зад автомобила жена на 85-години. Вследствие на инцидента, възрастната жена е прегледана е освободена за домашно лечение с контузна рана на главата. ПТП е обслужено по административен ред.

На 28 март след проведени ОИМ и ПСД е задържан 23-годишен мъж, известен на МВР, рецидивист. В хода на работа е установено, че същият е извършител на взломна кражба от помещения, находящи се по ул. „Даме Груев“ в град Добрич, извършена на 21 март т.г. При деянието е извършена кражба на лаптоп и сумата от 430 лева. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. С прокурорско постановление, на извършителят е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.