БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 30.04.2020

0
715

На 29 април, около 21:10 часа в района на с. Нова Камена е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от 53-годишен мъж от с. Кочмар, обл. Добрич, известен на МВР. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,22 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 април, около за времето от 00:10 часа в момент на кражба на сладолед от търговски обект е установен непълнолетен 16-годишен младеж от град Добрич. Около 02:00 часа на същата дата, собственикът на обекта в момент на кражба на сладолед установява непълнолетен 17-годишен младеж и 20-годишен мъж от град Карлово, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 април, около 16:00 часа е получено съобщение за настъпило ПТП в района на пътен възел „Сердика” в град Добрич. На място е установено, че при маневра обратен завой, водач на лек автомобил „Дачия”, отнема предимството на лек автомобил „БМВ” и предизвиква ПТП с материални щети. ПТП е обслужено по административен ред.

На 29 април, около 08:35 часа е получено съобщение за умишлено увредена витрина на търговски обект, находящ се по ул. „Стоян Михайловски” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 април е получено съобщение за извършена кражба на оградна мрежа от микроязовир, находящ се в землището на с. Малка Смолница, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 април, около 19:30 часа в момент на палене на суха растителност в района на горска местност „Кобъклъка” е задържан 26-годишен мъж от град Русе. Пристигналите екипи на РСПБЗН успяват да потушат пожара. В близост до горящата растителност е установен и напълно изгорял лек автомобил „Хюндай” с русенска регистрация, собственост на майката на задържаният мъж. По случая е образувано досъдебно производство.