БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 3.12.2019

0
839

 

На 3 декември, около 17:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на кръстовището на ул. „Любен Каравелов” и ул. „Св. Св. Кирил и Методий” в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 60-годишен мъж блъска пресичащия пътното платно пешеходец на 80-години. Вследствие на инцидента, пешеходеца е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на долен крайник, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 декември, около 11:45 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 61-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,98 промила. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 декември, около 11:55 часа по локален път II-97 посока бул. “Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с чужда регистрация, управляван от неправоспособен 63-годишен мъж от град Добрич. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че регистрационните табели на автомобила са издадени за друго МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 декември, около 15:40 часа е получено съобщение за прострелян с газов пистолет в питейно заведение, находящо се по ул. „Теменуга” в град Добрич. На място е установено, че 31-годишен мъж поради невнимание, се е самопрострелял в областта на слепоочието с личния си газов пистолет. Вследствие на инцидента, същия е с леки външни наранявания, без опасност за живота. При огледа, под масата в заведението е установено бяло вещество с тегло 0,62 грама, реагиращо на амфетамин. Работата по случая продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.