БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 28.02.2020

0
1425

 

 

На 27 февруари, около 11:30 часа в село Къпиново, обл. Добрич, е спряно за проверка МПС – фадрома, управляван от 54-годишен мъж. При проверката в кофата на МПС са установени 1,5 м3 дърва за огрев, добити от държавен горски фонд, без надлежно разрешително. По случая се извършва проверка.

На 24 февруари в РУ МВР Балчик се тъжи 48-годишен мъж от град Балчик, капитан на риболовен кораб. По данни на тъжителя за времето от 18:00 часа на 22 февруари до 08:30 часа на 23 февруари, неизвестен извършител е извършил кражба на 3 броя туби с общо 30-литра безакцизно дизелово гориво от палубата на рибарския кораб. От проведените ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието, непълнолетни младежи на 17-години и 16-години, и двамата от град Балчик, известни на МВР. Инкриминираните вещи са иззети по надлежния ред. Материалите по случая са докладвани на РП Балчик.

На 27 февруари, около 11:20 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Сеат” с шуменска регистрация, управляван от 43-годишен мъж от град Каспичан. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,98 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 февруари, около 16:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Пчеларово, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Опел”, управляван от неправоспособен 37-годишен мъж, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на ПТП са пострадали возещите се в автомобила 42-годишен мъж с охлузни рани и 24-годишна жена с фрактура на таз. Двамата са настанени в МБАЛ Добрич, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 февруари, 12:25 часа е получено съобщение за възникнал пожар в търговски обект, находящ се в град Добрич. Вследствие на пожара са унищожени дрехи в обекта. Причините за инцидента се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 февруари, около 09:15 часа полицейски служители установяват в град Добрич двама мъже, които държат в себе си общо 500 къса цигари без акцизен бандерол от марката „WEST”. Цигарите ще бъдат предадени на Митница Варна за налагане на санкции.