БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР -ДОБРИЧ – 27.11.2020

0
664

На 26 ноември, около 16:00 часа се тъжи 49-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителят, около 12:00 часа е получила обаждане от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият полицай заявява, че се провежда акция за залавяне на извършители на телефонни измами и поисква да предаде наличните златни накити и сума пари. Малко по-късно жената предава на непознат мъж около 45 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 ноември, около 20:50 часа е получено съобщение за възникнал пожар на постройка в частен имот на територията на с. Кочмар, обл. Добрич. Огънят е потушен от екипи на РСПБЗН град Тервел. При оглед на място в постройката е установено изгоряло МПС „Фиат”. Вследствие на инцидента са унищожени покривната конструкция на постройката и част от покривната конструкцията на къщата. Към момента не са установени данни за умисъл. Причините се изясняват.

На 26 ноември, около 09:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път град Добрич посока град Силистра в района на разклона за с. Златия. На място е установено, че на заледен участък от пътя лек автомобил „Пежо”, управляван от 66-годишен мъж, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в насрещно движещият се лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 39-годишен мъж. Вследствие на инцидента двамата водачи са настанени в МБАЛ Добрич с фрактури, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 ноември, около 07:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети в района на с. Карапелит, обл. Добрич. На място е установен, лек автомобил „Опел”, управляван от 23-годишен неправоспособен мъж, лишен от СУМПС по административен ред. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,34 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. Съставени АУАН по ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 ноември, около 16:00 часа по второкласен път в района на с. Малина е спрян за проверка лек автомобил „Лада”, управляван от 56-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,48 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 ноември, около 17:50 часа в с. Каблешково, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, без регистрационни табели, управляван от 41-годишен мъж, неправоспособен. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 ноември, около 00:05 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо”, управляван от 54-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,56 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.