БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 26.02.2020

0
968

На 25 февруари, около 10:05 часа се тъжи 73-годишен мъж от град Добрич. По данни на тъжителя на 14 февруари и 15 февруари т.г., неизвестен извършител го е въвел в заблуждение, че продава златни накити. Възрастният мъж закупува бижута със жълт метал на обща стойност 11 000 лева. На 24 февруари, след посещение при експерт, потърпевшия разбира, че накити не са от златни. След проведени ОИМ и ПСД от служители на Първо РУ МВР Добрич е установен и задържан извършителя на деянието 27-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. За случая е уведомен дежурен прокурор. Работата продължава в условията на досъдебно производство.

На 25 февруари, около 09:40 часа при провеждане на СПО на територията на Второ РУ МВР Добрич в с. Карапелит е установен паркиран лек автомобил „Мерцедес”, без регистрационни табели. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,65 грама, реагираща на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 28-годишен мъж от с. Карапелит. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 февруари след проведени ОИМ и ПСД е задържан криминално проявен 24-годишен мъж от град Генерал Тошево. В хода на работа е установено, че същия е извършител на домова кражба на дебитна карта от частен имот в град Генерал Тошево, като впоследствие е изтеглена сумата от 860 лева. За случая е уведомен дежурен прокурор.

На 25 февруари, около 18:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 46-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,34 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 февруари при СПО по противодействие на пътния травматизъм в с. Сърнено, обл. Добрич е спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели, управляван от неправоспособен чужд гражданин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 февруари, около 23:30 часа в по път III-902 след продължително последване със включен звуков и светлинен сигнал от автопатрули на РУ МВР Албена и РУ МВР Балчик е спрян за проверка самокатастрофирал лек автомобил „Опел” с полска регистрация. В МПС са установени водача на автомобила, мъж на 30-години, неправоспособен, известен на МВР от град Балчик и пътник 27-годишен мъж от с. Оброчище, обл. Добрич. По време на последването в района на ес-образните завой след с. Кранево, водача на МПС удря в предната част патрулен автомобил, опитващ се да го спре и нанася материали щети по полицейският автомобил. Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 февруари, около 14:30 часа е получено съобщение за противозаконно отнет лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, паркиран по ул. „П.Д. Петков” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 февруари, около 21:30 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката в багажното отделение на МПС е установен газов пистолет, без документи и пълнител с газови патрони. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани 30-годишен мъж и 29-годишна жена от град Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 25 февруари, около 13:55 часа е получено съобщение за извършена кражба на 2 броя преносими компютри от ЦНСТДБУ – Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани 24-годишен мъж от с. Ловчанци, известен на МВР и 19-годишен мъж от град Добрич. Работата по случая продължава.

На 25 февруари, около 13:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на метални предмети от частен имот на територията на с. Присад, обл. Добрич. Установено е, че за времето от месец януари до 25 февруари т.г.,неизвестен извършител е извършил кражба на метални радиатори, тръби и оградна мрежа от имота. След проведени ОИМ и ПСД от служители на РУ МВР Генерал Тошево е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 25-годишен мъж от с. Присад. Вещите обект на посегателството са установени. Уведомен дежурен прокурор. По случая се извършва проверка.