БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ

0
644

След проведени ОИМ и ПСД служители на Първо РУ МВР Добрич задържат 18-годишен мъж, известен на МВР. В хода на работа е установено, че същият е извършител на грабеж на дамска чанта с лични вещи, документи и мобилни телефони. Деянието е извършено на 30 ноември т.г., около 23:25 часа по ул. „М. Кусевич“ в град Добрич. Извършителят чрез използване на сила издърпва от владението на 66-годишна жена чантата. При последвалите ОИМ и ПСД е установено, че същият е използвал дебитна карта, обект на посегателството. Работата по случая продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 7 декември е извършена проверка на търговски обект, находящ се на територията на град Добрич. В хода на проверката в обекта са установени и иззети общо 55 броя спортни артикула с логото на световно известни марки, без разрешението на притежателят на изключителното право. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на сектори „ПИП“ при ОД МВР Добрич.

На 8 декември, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 2 тона пшеница от стопански двор на територията на с. Присад, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 декември, около 16:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя град Добрич –град Генерал Тошево в района на отбивката на с. Царевец, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „БМВ“ губи контрол и се блъска странично в насрещно движещ се товарен автомобил „Волво“ с прикачено ремарке. Вследствие на инцидента товарният автомобил се обръща на пътното платно, няма пострадали при инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 декември, около 17:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Христо Ботев“ в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Рено“ управляван от 62-годишен мъж, при маневра завой на ляво удря 41-годишен мъж, управляващ електрическа тротинетка. Вследствие на инцидента 41-годишният мъж е настанен в МБАЛ Добрич с черепно мозъчна травма с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 декември, около 17:10 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Деу“, управляван от 65-годишен мъж. В хода на проверката водача представя СУМПС, което е с неистинско съдържание. По случая образувано бързо полицейско производство.

На 9 декември, около 01:15 часа в град Добрич е извършена проверка на 32-годишен мъж. В хода на проверката е установено кристално вещество с тегло 0,03 грама, реагиращо на амфетамин и суха тревна маса с тегло 0,48 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 декември, около 15:30 часа в с. Стожер, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Шкода“, управляван от 32-годишен мъж. В хода на проверката е установено кристално вещество с тегло 0,23 грама, реагиращо на амфетамин. При извършената проверка на водача на МПС за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за амфетамин и метаафметамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.