БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 24-27.12.2019

0
865

 

На 23 декември е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Малка Смолница, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на ъглошлайф и мотофреза. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 декември, около 20:20 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 48-годишен мъж от с. Полковник Иваново. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,27 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 декември, около 16:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на телевизор от частен имот на територията на с. Горица, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 декември, около 04:20 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от заведение, находящо се по ул. „България” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на метална каса с намиращите се в нея огнестрелно оръжие и сумата от 20 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 декември, около 10:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на бензинов генератор за ток и три броя ръчни електрически инструмента от частен имот на територията на с. Могилище, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 декември, около 13:15 часа в град Добрич е извършена проверка на 15-годишен младеж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,4 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 декември, около 14:00 часа при провеждането на СПО по линия на наркоразпространението е извършена проверка на частен имот, находящ се по ул. „Оборище” в град Добрич, обитаван от 18-годишен, криминално проявен мъж от град Добрич. В имота са установени суха тревна маса с тегло 45 грама, реагираща на канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 2,3 грама, реагиращо на амфетамин. По случая е уведомена РП Добрич. Работата по доказване и документиране на случая продължава.

На 25 декември, около 22:10 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 2 000 лева от частен имот, находящ се в . Кочмар, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 декември, около 05:50 часа е получено съобщение за възникнал пожар на лек автомобил „Опел”, паркиран на територията на с. Одринци, обл. Добрич. Огънят е потушен от екипи на РС ПБЗН Добрич. Вследствие на пожара е унищожено МПС. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 25 декември, около 05:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Славеево, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „БМВ”, управляван от 28-годишен мъж от с. Одърци поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента, водача на автомобила загива на място. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 декември, около 21:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с немска регистрация, управляван от 24 годишен мъж, неправоспособен. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 декември, около 23:00 часа по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” със силистренска регистрация, управляван от неправоспособен 31-годишен мъж, известен на МВР. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин, опиати и метадон. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 декември, около 06:00 часа е получено съобщение от МБАЛ Добрич за приет за лечение 23-годишен мъж от град Добрич. Установено е, че същия е с фрактура на долен крайник след сбиване между компании пред питейно заведение на територията на град Добрич. Установен е извършителя на деянието 20-годишен мъж от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 декември, около 14:00 часа е получено съобщение от МБАЛ Добрич за приет за лечение 62-годишен мъж от град Добрич. Установено е, че след употребата на алкохол е възникнал конфликт между трима души, като 62-годишният мъж е получил фрактура на челюстта. Установен е извършителя на деянието 47-годишен мъж от с. Северци, обл. Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 27 декември, около 01:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с варненска регистрация, управляван от 26-годишен мъж от град Провадия. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин. В хода на проверката в МПС е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 26 декември, след проведени ОИМ и ПСД е задържан криминално проявен 22-годишен мъж от град Добрич. В хода на работа е установено, че същия е извършител на кражба на мотофреза и ъглошлайф от частен имот на територията на с. Малка Смолница, извършена на 24 декември т.г.

На 26 декември, след проведени ОИМ и ПСД е задържан криминално проявен 19-гоидишен мъж от с. Могилеще, обл. Добрич. В хода на работа е установено, че същия е извършител на кражба на електрически инструменти и генератор от частен имот на територията на с. Могилище, извършена на 24 декември т.г.

На 26 декември, около 18:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 500 лева на монети от частен имот, находящ се на територията на град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 декември, около 12:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на домашно имущество, електрически тример и четири броя алуминиеви джанти от частен имот на територията на град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 декември, около 19:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на около 2 км, преди с. Стожер посока град Добрич. На място е установено, че е възникнало ПТП между лек автомобил „Шкода”, „Субару”, „Опел” и микробус „Форд”. Вследствие на ПТП са пострадали водача на лек автомобил „Опел” – 26-годишен мъж от град Добрич, с множество травми, с опасност за живота. Водача на лек автомобил „Шкода”, мъж на 33-години от град Добрич, настанен в МБАЛ „Св. Анна” град Варна с фрактура на прешлен на гърба, возещите се в лек автомобил „Шкода”, жена на 31-години с болки в корема и дете на 9-години с открита рана на долен крайник. По случая е образувано досъдебно производство.