БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 22-24.02.2020

0
822

 

 

На 21 февруари, около 11:20 часа в град Добрич е извършена проверка на 34-годишен мъж, известен на МВР. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,45 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 февруари, около 12:00 часа след проведени ОИМ и ПСД е извършена проверка на частен имот на територията на община Генерал Тошево, обитаван от чужд гражданин. В хода на проверката е установен полиетиленов плик и кутия със суха тревна маса с общо тегло 95, 24 грама, реагираща на канабис и електронна везна. За случая е докладвано на дежурен районен прокурор. Задържан за 24 часа. Работата по установяване и документиране на престъпната дейност на извършителят продължава.

На 22 февруари, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от необитаем имот, находящ се на територията на с. Могилище, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на мотофреза. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен и задържан извършителя на деянието 17-годишен младеж от с. Могилище, известен на МВР. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 23 февруари, около 01:05 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Мазда” с варненска регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1.30 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 44-годишен мъж от град Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 февруари, около 22:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 22-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. В хода на проверката е установено бяло вещество с тегло 2,3 грама, реагиращо на амфеатамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 февруари, около 18:10 часа по главен път I-9 е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 35-годишен мъж от град Каварна. В хода на проверката, водача издава СУМПС, което след извършена проверка е установено, че е неистински. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 февруари, около 22:17 часа е получено съобщение за извършена кражба от апартамент, находящ се в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на около 150 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.