БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 21.08.2019

0
1199

На 20 август, около 13:05 часа се тъжи 43-годишен мъж от град Балчик. По данни на тъжителя за времето от 14:00 часа на 16 август до 12:00 часа на 20 август, неизвестен извършител чрез използване на механизирана техника е пожънал 103 дка земеделска земя засята със слънчоглед. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 20 август след проведени ОИМ и ПСД са задържани двама украински граждани на 19 години и 20 години. Същите са направили опит за кражба на алкохол в бутилки и други вещи от търговски обект на територията на к.к. Албена. В хода на работа е установено, че 20-годишния мъж е извършител на кражба на 17 бутилки алкохол, на обща стойност 370 лева, извършена на 19 юли т.г. Работата по случая продължава.

 

На 20 август, около 16:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на фотоапарат, лаптоп и лични вещи от лек автомобил „Дачия” с полска регистрация. МПС е било паркирано на територията на с. Тюленово, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 20 август, около 10:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път на град Добрич в района на кръговото кръстовище за град Генерал Тошево. На място е установено, че лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от 42-годишен мъж при маневра завой на ляво, удря 73-годишен велосипедист. Вследствие на инцидента, възрастния мъж е с пукнато ребро и натъртвания, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 20 август, около 15:30 часа в град Каварна е извършена проверка на криминално проявен 26-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,4 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

На 20 август, около 19:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” със силистренска регистрация, управляван от 55-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,62 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени ОИМ и ПСД са задържани криминално проявени 24-годишен мъж от град Добрич 20-годишен мъж и  27-годишен мъж, и двамата от с. Владимирово, обл. Добрич. В хода на работа е установено, че същите са извършители на домова кражба на два броя китари, електрически инструменти, акумулаторна батерия и автомобилно оборудване от частен имот на територията на с. Владимирово, извършена на 12 август т.г. Вещите обект на посегателството са установени. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава по описа на Второ РУ МВР Добрич.