БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 20-21.06.2020

0
905

На 19 юни, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на изпускателна система ведно с катализатори от лек автомобил „Тойота”, паркиран по ул. „Ген. Скобелев” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 юни, около 22:00 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от 50-годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,36 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 юни, около 14:20 часа в град Балчик е извършена проверка на 37-годишен мъж, известен на МВР. В хода на проверката е установено кафяво вещество с тегло 0,4 грама, реагиращо на хероин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 юни в хода на СПО в град Добрич е извършена проверка на криминално проявен 30-годишен мъж. В хода на проверката са установени 10 броя пакетчета със бяло вещество с общо тегло 1,4 грама, реагиращи на амфеатамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 юни, около 14:30 часа е получено съобщение за умишлено увредениз ахвати на репатриращ автомобил, собственост на Община град Добрич. От проведените ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 42-годишен мъж, известен на МВР. Привлечен в качеството му на обвиняем. Работата по случая продължава.

На 21 юни, около 18:00  часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Нейково, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 20 май до 21 юни т.г., неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителят е извършена кражба на неустановено към момента количество бутилки с алкохол и кухненски уреди. По случая е образувано досъдебно производство.