БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 2.-4.11.2019

0
756

На 3 ноември, около 21:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по в района на с. Батово, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 20-годишен мъж, поради движение с несъобразена скорост, напуска пътното платно и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента, водача почива на място. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 ноември, около 16:10 часа в град Шабла е спрян за проверка товарен автомобил „Фиат” със софийска регистрация, управляван от 50-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,47 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 ноември, около 20:30 часа при провеждане на специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението в град Добрич, в района на ж.к .”Балик” е извършена проверка на паркиран лек автомобил „Мерцедес” с чужда регистрация. В хода на проверката в автомобила са установени мъж на 21-години и младеж на 17 години, и двамата криминално проявени от с. Каблешково, обл. Добрич. При последвалите ОИМ и ПСД са открити 2 броя ръчно свити цигари с тегло 3 грама, реагиращи на канабис и два полиетиленови пликове със суха тревна маса с тегло 10 грама, реагираща на канабис. Двамата са задържани за срок от 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 2 ноември, около 20:50 часа е получено съобщение за извършен грабеж на златен накит, с неустановен грамаж от 65-годишна жена. Деянието е извършено в частен двор на територията на с. Смолница, обл. Добрич. Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.

На 2 ноември, около 12:15 часа в с. Септемврийци, обл. Добрич е спрян за проверка колесен трактор „Болгар”, без регистрационна табела, управляван от 63-годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,8 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен. Задържан за 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

На 2 ноември, около 22:30 часа по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от 40-годишен мъж от с. Карапелит, обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,3 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 ноември, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на ч броя алуминиеви джанти от частен имот, находящ се по ул. „Агликина поляна” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 ноември, около 08:10 часа е получено съобщение за взлом на входна врата на пощенска станция на територията на с. Божурово, обл. Добрич. От проведените ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието, 41-годишен мъж от селото, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.