БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 2.09.2020

0
644

На 1 септември, около 19:35 часа по ул. „Климент Охридски” в град Добрич е извършена проверка на 24-годишен мъж, известен на МВР. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара, реагираща на канабис с тегло 0,71 грама. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 септември, около 20:10 часа в с. Орляк, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен”, управляван от 59-годишен мъж от град Варна. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,48 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 септември, около 19:10 часа е получено съобщение за самокатастрофирал лек автомобил „Фолксваген” в с. Паскалево, обл. Добрич. На място е установено, че поради несъобразена скорост, водача на МПС губи контрол и се блъска в крайпътно дърво. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,53 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 28-годишен мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 септември, около 16:20 часа при обход в района на плаж „Херос” в местността „Бялата Лагуна”, служители на РУ Каварна установяват взломен лек автомобил „Дачия”. От последвалите ОИМ и ПСД е установено, че от МПС е извършена кражба на сумата от 50 лева. По случая е образувано досъдебно производство.