БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 18-20.01.2020

0
748

 

На 17 януари, около 08:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от складови помещения, находящи се по ул. „Ангел Попов” в град Добрич. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е проникнал в пет помещения. По данни на тъжителя е извършена кражба на неустановени към момента количества хранителни продукти и цигари. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 януари, около 13:45 часа е получено съобщение за отнет мотоциклет „МЗ”, паркиран в частен двор на територията на град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 януари в град Добрич е спрян за проверка мотопед „Томос”, без регистрационна табела, управляван от 62-годишен мъж. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 януари, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на територията на с. Приморци, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 19:00 часа на 17 януари до 08:45 часа на 19 януари т.г., чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на множество ръчни електрически уреди, бойлер, моторна коса и около 1 тон слънчогледови пелети. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 януари, около 16:00 часа е извършена проверка в питейно заведение на 34-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. В хода на проверката е установено бяло вещество с тегло 0,5 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 януари, около 14:05 часа по ул. „Васил Петлешков” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен” с варненска регистрация, управляван от 59-годишен мъж от град Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,05 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случа е образувано бързо полицейско производство.

На 19 януари, около 00:10 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 31-годишен мъж от с. КРасен, обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,14 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случа е образувано бързо полицейско производство.

На 19 януари, около 14:40 часа е получено съобщение за отнет лек автомобил „БМВ” със силистренска регистрация, паркиран в частен имот на територията на с. Кранево, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 януари, около 21:30 часа в момент на взлом на кафемашина по ул. „Генерал Г. Попов” в град Добрич са установени и задържани 19-годишен мъж и 16 годишен младеж от град Добрич. При последвалите ПСД в задържаните са установени монети, обект на посегателството. Работата по случая продължава в условията на бързо полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.