БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 18.06.2019

0
944

На 17.06.2019 г. чрез ЕЕН 112 в РУ Генерал Тошево е заявено от гражданин за възникнал пожар в стопански двор, бивш кравекомплекс. В резултат на пожара са изгорели 15000 бали слама. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

На 17.06.2019 г. в РУ Каварна е заявено от гражданин за пострадал турски гражданин по гл. път I-9. При посещение на място служители на РУ Каварна установяват, че пътнически автобус пътуващ по линията Констанца-Истанбул аварирал в близост до град Каварна. Единия от шофьорите прави опит да отстрани повредата, но дървената „пета“, с която автобуса е обезопасен, се измества и превозното средство го притиска. Пострадалият е транспортиран до МБАЛ „Св. Анна-Варна“, където е установена травма на гръден кош и рана на лява подмишница. Настанен е в лечебното заведение без опасност за живота. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

На 17.06.2019 г. чрез ЕЕН 112 в ОДЧ при ОД МВР Добрич е заявено от гражданин за настъпило ПТП с пострадал по пътя от град Добрич за град Балчик. Служители на Пътна полиция установяват водач на лек автомобил „Опел Вектра“, който при движението си по главен път II -27 поради несъобразена скорост и отклоняване на вниманието губи контрол над автомобила. В резултат на това напуска пътното платно в дясно по посоката си на движение и се блъска в крайпътно дърво. Извършена е проверка за употреба на алкохол с техническо средство – отрицателен резултат. След извършен преглед на водача в МБАЛ Добрич е установено комоцио и е настанен без опасност за живота в неврохирургия.

На 17.06.2019 г. след проведени оперативно издирвателни мероприятия за противодействие на разпространението на наркотични вещества е установено и задържано лице, на чийто адрес пребивава са открити и иззети светлокафяво прахообразно вещество, две ел. везни, мобилен телефон. От извършена експертна справка е видно, че веществото е хероин и е с общо тегло 10,69 грама. Лицето е задържано за 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 17.06.2019 г. чрез ЕЕН 112 в РУ Албена е заявено от дежурен оператор на ЧОФ за автивиран паник бутон от служебен автомобил „Ивеко Дейли“ на търговската алея в КК „Албена“. Служители на РУ Албена установяват пред заведение в комплекса за възникнал скандал между лице изпълняващо служебните си задължения като търговски представител логистика и управител на заведение. Последният отправя обидни думи към другия участник в скандала и го наранява  в областта на ухото. Образувано е бързо производство.