На 17 февруари, около 01:30 часа по ул. „Сан Стефано” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ”, управляван от 22-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 февруари, около 01:00 часа по ул. „Христо Ботев” в град Добрич е извършена проверка на 28-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло вещество с тегло 0,25 грама, реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо досъдебно производство.

На 16 февруари, около 19:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на сума пари и златни накити от частен имот на територията на град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 февруари, около 13:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Средина, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на врата, неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на АТВ, домакинско, кухненско и санитарно оборудване, ръчни и моторни инструменти. По случая е образувано досъдебно производство.