БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 16-18.05.2020

0
1006

На 15 май, около 20:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 33-годишен мъж от град Варна. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита наличието на метаамфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 май, около 01:50 часа по главен път I-9 в района на град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Ауди”, управляван от 45-годишен мъж от град Балчик. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,59 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 май, около 18:20 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка колесен трактор „Кубота”, без регистрационна табела, управляван от 59-годишен мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 май, след проведени ОИМ и ПСД в землището на с. Пленимир, обл. Добрич е задържан криминално проявен мъж на 26-години от град Добрич. В хода на работа е установено, че същият е извършител на домова кражба, извършена на 12 май т.г. от частен имот на територията на град Генерал Тошево. При деянието противозаконно са отнети два броя мобилни телефони, лаптоп, лични документи и вещи, и сумата от 1 300 лева. Вещите обект на посегателството са установени и иззети по надлежния ред. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по случая продължава.

На 15 май, около 17:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Карапелит, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 43-годишен мъж от град Силистра поради движение с несъобразена скорост на завой, губи контрол над автомобила, поднася се и навлиза странично в насрещно движение. При последвалият удар с насрещно движещия се автомобил „Опел”, 43-годишният мъж почива на място. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 май, около 20:30 часа по ул. „Отец Паисий” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с варненска регистрация, управляван от 34-годишен мъж от град Варна и двама пътници, известни на МВР. В хода на проверката в МПС са установени два броя катализатори за лек автомобил със следи от срязване по тях. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 май, около 15:00 часа по ул. „Ралица” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявен 20-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло0,4 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 май, около 15:10 часа при СПО по линия на пътно-транспортният травматизъм в с. Люляково, обл. Добрич е спрян за проверка мотопед, без регистрационна табела, управляван от 66-годишен мъж, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 май, около 17:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Генерал Тошево. На място е установено, че 56-годишен мъж от град Генерал Тошево, водач на лек автомобил „БМВ” не спазва дистанция с движещия се пред него влекач и се блъска в задната част на полуремаркето.  Вследствие на инцидента, водача на лекият автомобил е с разкъсано контузна рана на главата, освободен за домашно лечение. ПТП е обслужено по административен ред.

На 16 май, около 07:40 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 40 броя пилета всяко по 1 кг. от стопанска постройка на територията на с. Пчеларово, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 май, около 23:30 часа по бул. „25-ти Септември” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявен 41-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 3,3 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.