БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 15.05.2019

0
1020

На 15 май, около 01:20 часа е получено съобщение от оператор на частна охранителна фирма за нарушение на търговски обект на територията на с. Дуранкулак, обл. Добрич. На място е установено, че чрез взлом на витрина, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на 50 стека цигари от различни марки. По случая е образувано досъдебно производство.

На 14 май, около 16:25 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Сенокос, обл. Добрич. На място е установено, че специален автомобил „Ивеко” с пернишка регистрация, управляван от 44-годишен мъж поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС, удря се в крайпътно дърво и се преобръща в крайпътна нива. Вследствие на инцидента водача е настанен в МБАЛ Добрич с черепно мозъчна травма, без фрактури и без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 1 май, около 21:5 часа в град Балчик е извършена проверка на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 32-годишен мъж. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 7,7 грама и електронна везна. Водача на МПС е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 май, около 19:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Росица, обл. Добрич. На място е установено, че колесен трактор „Маккормик”, управляван от 47-годишен мъж от с. Крушари, губи контрол над МПС, преминава през крайпътно дере и спира движението си в метален мост. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,92 промила в издишания от водача въздух. При последвалата справка в информационните масиви на МВР е установено, че същия е с влязла в сила присъда за управление на МПС под въздействието на алкохол. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 май, около 14:00 часа е извършена проверка на 36-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 2,2 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.