На 27 май, около 08:50 часа е получено съобщение за противозаконно отнет лек автомобил „БМВ“, паркиран на територията на с. Кранево, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 май, около 17:43 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя между с. Овчарово и с. Свобода, обл. Добрич. На място е установено, че камион „Мерцедес“, управляван от 51-годишен мъж, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в лек автомобил „Мерцедес“. Вследствие на инцидента, няма пострадали. ПТП е обслужено по административен ред.

На 27 май, около 11:55 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 23-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис и метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 май, около 15:20 часа по пътя с. Петлешково посока с. Змеево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 28-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 май, около 01:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 20-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,9 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 май е получено съобщение за извършена взломна кражба от избени помещения, находящи се на територията на с. Кранево, обл. Добрич. По данни на тъжителят е извършена кражба на медни елементи за изваряване на спиртни напитки и електрически проводници. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 май, около 20:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на сума пари в лева, евро и английска лира от апартамент, находящ се в ж.к. „Дружба“ в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 май, около 18:45 часа е получено съобщение за приета жена на 69-години в реанимация на ВМА град Варна, с опасност за живота. Установено е, че около 13:30 часа в град Тервел при битов инцидент с бутилка за битова газ, жената е получила изгаряния в областта на лицето и крайниците. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 май, около 23:05 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 23-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетмин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 май, около 11:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети по ул. „Отец Паисий“ в град Добрич, водача на виновният автомобил е напуснал произшествието. От извършените ОИМ и ПСД, автомобила „Фолксваген“ и водача на 32-години са установени в град Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,01 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 май, около 19:15 часа по ул. „Родопи“ в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ленд Роувър“, управляван от 33-годишен мъж.  При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетмин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.