На 13 август в с. Стожер, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”  с добричка регистрация, управляван от 36-годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултата за употребата на амфетамин и метаамфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 август, около 13:45 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „Русия” в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Дачия” с добричка регистрация удря 77-годишна жена от град Добрич. Вследствие на инцидента, пострадалата е настанена в МБАЛ Добрич с фрактура на долен крайник, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 август, около 18:55 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот по ул. „Боримечка” в град Добрич. На място е установено, че неизвестен извършител е проникнал през незатворен прозорец в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на портфейл с намиращите се в него сума пари и лични вещи. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието 15-годишен младеж от с. Стожер, обл. Добрич. Работата по случая продължава в условията на бързо полицейско производство.