На 17.05.2022 г. на телефон 112 в ОДЧ при ОДМВР-Добрич е заявено от жител на град Добрич за извършен взлом чрез счупване на стъкло на задна дясна врата на лекия му автомобил паркиран пред дома на лицето. Извършена е кражба на сателитен цифров приемник. Извършени са процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

На 17.05.2022 г. на телефон 112 в ОДЧ при ОДМВР-Добрич е получено съобщение от преминаващ гражданин за възникнало ПТП по главен път град Добрич-град Балчик при разклона за село Плачи дол. Установено е, че водач на лек автомобил при движение посока град Балчик навлиза в лентата за насрещно движещи се автомобили и се удря странично в насрещно движещ се бус. От настъпилото ПТП са причинени значителни материални щети по автомобилите. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол – отрицателни резултати. Образувано е досъдебно производство.

На 17.05.2022 г. на телефон 112 в ОДЧ при ОДМВР-Добрич е получено съобщение от жител на село Карапелит за установена кражба на голяма сума пари, златни накити от дома му. Извършен е оглед. Установено е, че е проникнато в жилището чрез взлом на ПВЦ прозорец. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани три лица от град Варна-известни на МВР. Лицата са задържани за срок от 24 часа, привлечени са в качеството на обвиняеми и срокът на задържането им е удължен с постановление на Районна прокуратура град Добрич до 72 часа. Образувано е досъдебно производство.