На 11 февруари, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на мобилен телефон на територията на град Балчик. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 19-годишен мъж. Вещта обект на посегателството е установена и предадена по надлежният ред. Работата по случая продължава.

На 11 февруари, около 14:00 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от 44-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метадон и опиати. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 февруари е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Градини, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 10 декември 2020 г. до 9 февруари т.г., неизвестен извършител е проникнал в стопанска постройка в имота. По данни на тъжителят е извършена кражба на моторна фреза и моторна пръскачка. По случая се извършва проверка.