На 31 януари, около 17:30 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба на сумата от 90 лева от апартамент, находящ се в ж.к. „Балик” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 31 януари, около 17:45 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба на сумата от 100 лева от апартамент, находящ се по ул. „Дунав” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 31 януари, около 11:20 часа е получено съобщение за самокатастрофирал в дърво лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация в района на с. Паскалево, обл. Добрич. Вследствие на инцидента е пострадал водача на МПС мъж на 52-години от с. Коритен. Същия е настанен в МБАЛ Добрич с фрактури на шийни прешлени, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 31 януари, около 17:00 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Шкода” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,2 грама, реагираща на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 31-годишен мъж от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 31 януари, около 11:30 часа по ул. „Ал. Стамболийски” в град Добрич е извършена проверка на 24-годишна жена, известна на МВР. В хода на проверката са установени 10 броя найлонови сгъвки с вещество, реагиращо на хероин, с общо тегло 0,3 грама и 10 броя найлонови сгъвки вещество, реагиращо на амфетамин, с общо тегло 0,6 грама. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 31 януари, около 07:15 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Загорци, обитаван от 63-годишен мъж. В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 31 януари е извършена проверка на частен имот на територията на град Тервел, обитаван от 63-годишна жена. В хода на проверката са установени 4 300 грама нарязан тютюн, без акцизен бандерол. По случая се извършва проверка.

На 1 февруари, около 17:00 часа  в град Добрич е извършена проверка на 40-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,7 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 февруари, около 02:50 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, управляван от 19-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че водача на МПС е с отнето СУМПС. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 февруари, около 13:40 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от апартамент, находящ се по ул. „Георги Кирков” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата пари и около 50 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 февруари, около 15:30 часа е получено съобщение за възникнал пожар в частен имот на територията на град Каварна. На място е установено, че инцидентът е възникнал в пристройка в имота. От извършения оглед е установено, че неизправна газова бутилка поставена до отоплителна печка на твърдо гориво е предизвикала взривна вълна, при която са нанесени материални щети по имота, няма пострадали.

На 1 февруари, около 14:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Стожер, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Хонда” с варненска регистрация отнема предимството на лек автомобил „Опел” и възниква ПТП. При инцидента са пострадали жена на 58-години от град Варна, жена на 73-години от град Генерал Тошево и 52-годишна жена от град Добрич. Същите са прегледани освободени за домашно лечение. ПТП е обслужено по административен ред.

На 2 февруари, около 17:05 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от частен имот на територията на с. Безмер, обл. Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на широкоекранен телевизор. По случая е образувано досъдебно производство.