На 13 декември, около 09:50 часа в град Добрия е извършена проверка на 28-годишен мъж. В хода на проверката е установена спринцовка с течно кафяво вещество, реагиращо на хероин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 декември, около 00:30 часа в град Добрич е извършена проверка на 18-годишен мъж. В хода на проверката е установено кристално вещество с тегло 0,33 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 декември, около 16:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 35 годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на кокаин и амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 декември, около 23:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП между с. Бдинци и с. Вратарите, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Мазда“ с поставени регистрационни табели от друго МПС, управляван от неправоспособен 18-годишен мъж, губи контрол над МПС и се блъска последователно в две крайпътни дървета. Вследствие на инцидента водача на МПС е с разкъсвания на дясно ухо, возещият се в МПС мъж на 18 години е с натъртвания по долни крайници. ПТП е обслужено по административен ред.

На 13 декември, около 07:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на монети на стойност 30 лева от търговски обект, находящ се по бул. „25-ти Септември“ в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 декември, около 10:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 80 литра дизелово гориво от три колесни трактора, паркирани в стопански двор на територията на община Генерал Тошево. По случая е образувано досъдебно производство.