БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ ОТ 1.09.2020

0
757

На 31 август, в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 30-годишен мъж от с. Жегларци, обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 0,56 промила в издишания от водача въздух. Същият отказва да даде кръв за химичен анализ. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 31 август, около 10:30 часа е получено съобщение за ПТП с пострадал пешеходец. Установено е, че по ул. „Охрид” в град Добрич, водач на лек автомобил „Опел” при маневра на заден ход удря 74-годишен мъж. Вследствие на инцидента, пешеходеца е с прохлузни рани, освободен за домашно лечение, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 31 август, около 13:10 часа е получено съобщение за самокатастрофирал лек автомобил в с. Овчарово, обл. Добрич. На място е установен лек автомобил „Тойота”, управлявана от руски гражданин.  Същият при движение от с. Крушари посока с. Овчарово, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента, водача на МПС е с разкъсване на долен крайник, настанен в ортопедия при МБАЛ Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.