14 дек 2023

София. В резултат на предприети незабавни действия в Трето РУ е задържан мъж, нанесъл материални щети на 11 автомобила. Сигналът за щетите по превозните средства, паркирани в зоната между  улиците „Цар Симеон“ и „Княз Борис I“, постъпил в районното управление на 13 декември. При извършения оглед било установено, че всички коли – различни марки, са със срязани гуми. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия по образуваното досъдебно производство, криминалистите влезли в следите на предполагаемия извършител и го задържали – криминално проявен мъж на 28 години. По случая предстоят допълнителни действия по разследването, след което материалите ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура.

Мъж на 56 години попадна в ареста на Девето РУ за притежание на наркотици. Вчера около обяд, в хода на полицейска операция, служители на Шесто РУ предприели процесуално-следствени действия в жилищен блок в ж.к. „Люлин“. При претърсване на сервизно помещение, ползвано от 56- годишния криминално проявен мъж, полицаите намерили и иззели буркан със суха тревиста маса, самоделно оръжие и над 20 патрона. Мъжът е задържан в ареста на Девето РУ. Предстои доклад на събраните материали  по образуваното досъдебно производство в прокуратурата.

Варна. 35-годишен мъж от Девня е задържан за притежание на наркотични вещества. Той бил спрян за проверка от полицейски екип на местното управление. При последвалия обиск у него било открито и иззето вещество на кристали, което след направен тест дало характерната реакция на метамфетамин.  Мъжът е задържан и срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Перник. Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е проведена вчера от служители на Първо РУ. В центъра на областния град, в междублоково пространство, те спрели за проверка 18-годишен от гр. Батановци, у когото при обиска намерили седем електронни цигари, на една от които съдържимото вещество е реагирало на канабис. Радомирски криминалисти също установили притежател на наркотици. По време на акцията полицаите проверили 17-годишен местен жител и установили, че носи топче, съдържащо суха зелена листна маса – марихуана. Наркотичните вещества са иззети, а двамата са задържани за до 24 часа с полицейски заповеди. Започнати са бързи производства и действията по разследванията продължават под надзора на прокуратурата.

Пазарджик. Мъж от Панагюрище, притежаващ наркотици е задържан от местни криминалисти. Екипи от група „Криминална полиция“ при РУ-Панагюрище засекли двама мъже на една от улиците на средногорския град. Последвали проверки, като у един от тях служителите открили топче със суха зелена листна маса. След направен полеви наркотест се оказало, че съдържанието реагира положително на канабис. Оперативните действия продължили с проверка на местност край града, където в специално пригоден тайник бил открит плик със същия по вид наркотично вещество. Общото количество на иззетата суха марихуана е 53 грама. 32-годишният и притежател от Панагюрище е задържан в ареста за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано бързо производство.

Видин. В хода на проведени незабавни оперативно-издирвателни действия видинските криминалисти разкриха извършителите на кражба на 2340 лева и битови вещи от частен дом в с. Ботево. Сигналът за посегателството  постъпил на тел.112 на 11 декември. Ден по-късно авторите на деянието  – 39-годишен видинчанин и 38-годишен от с. Слана бара, и двамата криминално проявени, били установени и задържани. На 13-и декември двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното по случая досъдебно производство и с прокурорско  постановление мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа. Работата на разследващия екип продължава.

Плевен. 26 стека с цигари без акцизен бандерол са иззети при спецакция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен. Незаконната стока е открита при извършена проверка в търговски обект и в частен дом в село Радомирци. В складовото помещение на търговския обект униформените намерили фабрично запечатан стек с цигарени изделия, без необходимия  акцизен бандерол. Последвала проверка в частния дом, откъдето били иззети още 25 стека с цигарени изделия, без заплатен налог към държавата. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване. Уведомен е дежурен прокурор и по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

София област.  72-часов арест е наложен на осъждан бургазлия, отнел противозаконно автомобил в Драгоман. Разследването по случая започнало в края на месец август, когато жител на Драгоман съобщил в полицията за липсата на автомобила си. Служителите на РУ-Сливница незабавно предприели оперативно и издирвателни действия, в резултат на които колата била открита още същия ден, но на територията на София. В последвалите процесуално-следствени действия, в които съдействали и служители на столичното Девето РУ, извършителят на престъпното посегателство бил установен. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, вчера криминално проявеният и осъждан мъж от Бургас е привлечен като обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив. Той е задържан за срок до 72 часа.

Пловдив. Двама непълнолетни са заподозрени за кражба на многожилен кабел от железопътната инфраструктура. Сигналът за установена липса на проводника в участъка между жп гарите в селата Белозем и Маноле е получен в РУ-Раковски в края на миналата седмица. В хода на предприетото разследване станало ясно, че посегателството е дело на двама тийнейджъри от Белозем. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдение на районната прокуратура.

13 дек 2023

София-област. Около 23.20 часа снощи в РУ – Правец постъпил сигнал, че след употреба на алкохол и възникнал скандал, мъж е нанесъл прободна рана в областта на корема на своя брат. Към адреса в с. Джурово незабавно били насочени екипи на полицията и спешна помощ. На място е установено, че пострадалият е взет за транспортиране към болнично заведение от роднини, като впоследствие от ФСМП – Правец постъпила информация, че мъжът е починал малко след преместването му в линейката. Извършителят на деянието е направил пълни самопризнания пред разследващите. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на Софийскаjd окръжна прокуратура.

София. Криминално проявен попадна в ареста за агресия на пътя и побой. На 11 декември служители на Пето РУ се отзовали на сигнал, че в района на ж.к. „Сухата река“ шофьор на товарен автомобил е бил засечен от лека кола, а след възникналия спор за предимство, водачът на леката кола нанесъл побой на опонента си. В резултат на предприетите бързи действия агресивният мъж е установен – 38-годишен, с криминалистически регистрации в полицията. Материалите, събрани по случая, са докладвани в Софийската районна прокуратура и задържаният е привлечен като обвиняем.

Полицаи от Първо РУ разкриха и задържаха извършител на взломна кражба. Действията по разследването започнали на 24 ноември, когато управител на магазин за хранителни стоки в ж.к. „Христо Смирненски“ сигнализирал за откраднати предишната вечер голямо количество цигари и парична сума. При огледа на място е установено, че в търговския обект е проникнато чрез взломяване на входната врата. В хода на незабавните оперативни и издирвателни действия извършителят на деянието – 29-годишен бургазлия, с криминалистически регистрации, е задържан. След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийската районна прокуратура мъжът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 195 от НК. С прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

За умишлен палеж в ареста на Четвърто РУ е задържан 57-годишен. Сигналът за горящ автомобил на служебен паркинг на болница на бул. „Пенчо Славейков“ постъпил в полицията на 5 декември. На място веднага се отзовали екипи на районното управление и на СУПБЗН, които погасили пламъците. След като при огледа било установено, че огънят е предизвикан умишлено, били предприети бързи оперативно-издирвателни действия. В резултат авторът на палежа е задържан – 57-годишен, криминално проявен, столичанин. Събраните по образуваното досъдебно производство материали са докладвани в прокуратурата.

В ареста на столичното Пето РУ е задържан 35-годишен, противозаконно отнел лек автомобил. Разследване на престъпното деяние започнало през месец май по сигнал от столичанин, че е изчезнала паркираната в района на ж.к. „Хаджи Димитър“ кола. В резултат на професионално проведените оперативни действия криминалистите влезли в дирите на извършителя на престъпното посегателство. Задържаният е 35-годишен, криминално проявен, от София. Материалите по досъдебното производство са докладвани в Софийската районна прокуратура.

Пловдив. За броени часове полицаи от Първомай задържаха извършител на противозаконно отнемане на лек автомобил. Усилената им работа започнала около 7.30 ч. вчера, когато местен жител се оплакал, че „Пежо“-то му е откраднато. В обясненията си собственикът посочил, че предната вечер оставил колата пред жилището си с ключ на контактното табло, а на сутринта не я намерил. Незабавно автомобилът бил обявен за издирване и в хода на предприетите  оперативни действия малко по-късно е открит изоставен в землището на село Бяла река. Паралелно с това са събрани доказателства, че автор на посегателството е 31-годишен от Първомай, с богато криминално досие и множество присъди. Въпреки опита му да се укрие от полицията, в ранния следобед на деня местонахождението на извършителя е установено и той бил арестуван. По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава.

Перник. Двама са в ареста за притежание на дрога. Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, е проведена вчера от служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при областната дирекция. В хода на действията проверка е извършена на 32-годишен перничанин. У него и в жилището му са открити множество пликчета и кутии, съдържащи общо около 12 грама бяло прахообразно вещество и над 4 грама суха зелена листна маса, реагирали съответно на амфетамин и марихуана при направените полеви тестове.  Радомирски криминалисти също засекли притежател на наркотици. По време на акцията те проверили 32-годишен и установили, че носи пликче със суха, зелена листна маса, дала положителна реакция на марихуана. Наркотичните вещества са иззети, а срещу двамата мъже, задържани за срок до 24 часа, са образувани бързи производства. Действията по разследванията продължават под надзора на прокуратурата.

Плевен. За притежание на наркотици в полицейския арест е задържана 28-годишна. Вчера, на улица в областния град, тя била спряна за полицейска проверка. При предприетия обиск от нея униформените иззели свивка и полиетиленово прозрачно топче, съдържащи суха зелена тревиста маса – по нейни данни марихуана. Предстои физико-химическа експертиза на иззетия наркотик. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК и е сезирана районната прокуратура в Плевен.

Хасково. 50 г канабис иззеха криминалисти на РУ – Харманли в хода на предприето през вчерашния ден претърсване в дома на 23-годишна местна жителка. Сухата зелена маса била скътана в буркан. Жената, позната на полицията, е задържана за срок до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Към 18 часа вчера, в района на АМ „Марица“, служители на РУ – Димитровград предприели проверка на лек автомобил, шофиран от 48-годишна пловдивчанка, придружавал я 45-годишен неин съгражданин. В рамките на извършения контрол, полицаите открили пакетирани в стекове от сокове 2280 къса безакцизни цигари. Двамата признали, че нелегалната стока е тяхна и доброволно я предали.

Варна. Трима мъже – двама 31-годишни варненци и 19-годишен жител на с. Цонево, са задържани в полицейския арест за притежание на наркотици. Дрогата – метамфетамин и марихуана, е открита при извършена проверка от криминалисти на Първо и Трето РУ. По случаите са образувани бързи производство, разследването по които продължава под наблюдението на прокуратурата.

Бургас. За идентично престъпление е арестувана и 24-годишна бургазлийка. Вчера по обяд тя била спряна за проверка на улица в Ахелой, а служителите открили у нея  суха зелена тревна маса, реагирала при направения полеви наркотест на „екстази“. Последвали процесуално-следствени действия в обитавано от нея жилище,  където униформените попаднали на полиетиленов плик със същото съдържание. На адреса бил задържан и 28- годишен неин съгражданин, с криминалистически регистрации в полицията. Общото количество на иззетата дрога е 7 г, работата по документирането на случая продължава.

12 дек 2023
София. Младши полицейски инспектор от  Шесто РУ бе нападната и ударена от агресивни граждани. На 11 декември около 17.40 часа, в района на бул. „Ал. Пушкин“, служителката на реда подпомагала пресичането на деца от близкото училище. Докато изпълнявала служебните си задължения, тя забелязала мъж и жена с агресивно и неадекватно поведение да затрудняват движението по платното и им направила забележка. Тогава двамата започнали да ѝ крещят, да я обиждат и дори си позволили да я ударят. Намиращ се наблизо мъж ѝ се притекъл на помощ. Пристигналите на място полицейски екипи задържали 50-годишен криминално проявен и 42-годишната му спътница. На пострадалата е оказана медицинска помощ. Работата по образуваното бързо производство продължава под надзора на прокуратурата.

Столични полицаи разкриха извършители на взломна кражба. Действията по разследването започнали през май по сигнал от столичанка за откраднати от жилището ѝ множество златни бижута и часовник. Потърпевшата разказала, че прибирайки се към дома си на ул. „Братя Миладинови“, била пресрещната на стълбите от двама непознати, които я ударили през лицето и избягали с отнетите вещи. При последвалия оглед било установено, че неканените гости проникнали в апартамента, след като взломили заключващия механизъм на входната врата. В оперативно-издирвателните действия по случая се включили служители на сектор „Грабежи“ в СДВР и  на Трето РУ. В резултат тримата извършители – от активния криминален контингент по линия на домовите кражби – са установени. Задържани са двама от тях – на 40 и на 45 години. Третият съучастник вече е в ареста за извършено друго подобно престъпление. Предстои доклад в прокуратурата на материалите, събрани по образуваното досъдебно производство.

Сливен. Криминалисти от РУ-Сливен задържаха извършител на серия кражби на златни накити. Служителите от сектор „Криминална полиция“ и участък „Надежда“ започнали разследване в края на миналата седмица, когато постъпили сигнали за две кражби от златарски ателиета в областния град. В процеса на работа по случаите и в резултат на проведените издирвателни действия извършителят е установен – 38-годишен, криминално проявен, от областния град. Първоначално е задържан за срок до 24 часа. В хода на разследването е установено, че мъжът е съпричастен към четири кражби на златни накити, извършени от различни обекти в града. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

53 дози хероин иззеха криминалисти от РУ – Нова Загора от 30-годишен. До ареста на мъжа се стигнало по време на рутинен ежедневен контрол за предотвратяване на престъпления, свързани с наркотици, на територията на града. При вчерашния обход, на ул. „Кап. Петко войвода“ полицаите проверили криминално проявен и осъждан жител на село Кортен. По първоначални данни, след като забелязал полицейските служители, той изхвърлил пакет, съдържащ 53 хартиени сгъвки с вещество, реагирало при теста на хероин. Мъжът е отведен в районното управление и задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Перник. 27-годишен перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества. Мъжът е проверен вчера в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на дрога. Криминалисти от Първо РУ обискирали мъжа и открили пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество с тегло около 9 грама. При полевия тест пробата реагирала на амфетамин. На 27-годишния е наложено 24-часово задържане. Образувано е бързо производство и работата продължава под надзора на прокуратурата.

Плевен. 17-годишен е задържан в полицейския арест за притежание на наркотици. Той бил спрян за проверка вчера, към 15:40 часа, в град Левски и доброволно предал две пакетчета със суха зелена тревиста маса, по негови данни марихуана. Предстои химически анализ за доказване на състава на иззетото вещество. По случая е образувано бързо производство по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен.

Бургас. Млад бургазлия попадна в ареста за наркотици. Вчера следобед, в к-с „Славейков“, служители от Второ РУ извършили проверка на 20-годишен и иззели от него пликче с бели кристали /кокаин/ и част от саморъчно свита цигара със суха зелена листна маса /марихуана/. Притежателят на дрогата е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Служители от Четвърто РУ установили извършителка на кражбата на портфейл с 300 лева и лични документи, отнет от 76-годишна бургазлийка в търговски обект в ж.к. «Меден Рудник». След постъпилия сигнал полицаите стигнали до 71-годишна жителка на областния град, която признала за посегателството и възстановила откраднатата сума. Работата по случая продължава.

Пловдив. Служителите на реда в Асеновград задържаха автори на две поредни кражби от търговски обекти. В резултат на предприети незабавни действия по „горещи“ следи вчера криминалисти заловили две момчета, на 19 и 18 години, задигнали около 100 лева от заведение за бързо хранене. Оказало се, че два дни по-рано младежите влезли с взлом в друг подобен обект, откъдето също отнели част от оборота. Извършителите са с регистрации в полицията, а единият – и осъждан. Работата по документиране на случаите продължава под наблюдение на районната прокуратура.

Полицаи от Шесто РУ се отзовали вчера на сигнал за проявена агресия на пътя. Около 15.20 часа 19-годишен водач се оплакал, че на кръстовище между бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Недко Каблешков“ непознат шофьор на лек автомобил „Хонда“ му засякъл пътя, принудил го да спре и му нанесъл удар с юмрук в лицето. Веднага след това извършителят се оттеглил с колата си в неизвестна посока. При организираните оперативни и издривателни действия същия ден е установена самоличността на мъжа – 32-годишен. С полицейска заповед той е задържан за едно денонощие и по случая е започнато досъдебно производство по чл. 325, ал. 3 от НК.

11 дек 2023

Бургас. 30-годишна местна жителка, обявена за общодържавно издирване, е задържана при рутинна полицейска проверка. Тя била засечена от служители от Второ Районно управление – Бургас на 8-ми декември по обяд в близост до УМБАЛ – Бургас. При последвалата проверка от нея полицаите иззели два плика с около 6 г суха зелена листна маса, реагираща на марихуана. При справка в полицейския регистър  станало ясно, че жената, регистрирана и с други криминални прояви, била обявена предния ден за общодържавно издирване заради влязла в сила присъда «лишаване от свобода» за срок от 8 месеца по наказателно дело от общ характер, гледано от състав на Бургаски окръжен съд. След задържането й, тя ще приведена в Сливенския женски затвор.

Мъж е в полицейския арест за притежание на синтетичен канабоид. На 8 декември около 15.20 ч. в Царево служители от местното районно управление спрели за проверка 32-годишен от Карнобат. При последвали обиск от него били иззети две топчета синтетичен канабиноид, т.нар. «друсан чай». В хода на полицейските действия е извършено претърсване в дома на мъжа, където били открити още около 6 г от същото вещество. Работата по случая продължава.

Варна. Жител на Белослав е задържан за телефонна измама. Разследването по случая започнало в началото на месеца в рамките на което станало ясно, че непознатият е заблудил възрастна жена по познатата схема за пострадала при пътнотранспортно произшествие близка, за лечението на която са необходими 6 хил. лева. Паникьосана от казаното, жертвата хвърлила плика със събраната сума през терасата и едва по-късно осъзнала случилото се. В хода на полицейски действия е задържан 50-годишният извършител на престъплението. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Досъдебно производство за притежание на оръжия и боеприпаси е образувано срещу 40-годишен варненец. Преди три дни униформени служители предприели проверка в дома на безработния мъж и открили три газови пистолета, преправени като огнестрелни, боеприпаси, патрони калибър 7,65мм, 9-милимитрови шумови патрона и метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство, материалните са докладвани на прокуратурата.

Плевен. След прецизна оперативна работа служители от Първо РУ – Плевен установиха и задържаха извършител на кражба. Разследването е започнало на 2 декември, след подаден в полицията сигнал за откраднати състезателен велосипед и алуминиева стълба, оставени на входна площадка в жилищен блок. След извършен на място оглед и образувано по случая досъдебно производство стартират оперативно-издирвателните действия в хода на които криминалистите влизат в дирите на извършителя – 37-годишен плевенчанин. Той е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата..

София област. Извършител на грабеж е задържан след светкавични действия на ботевградските криминалисти. Минути след 11 часа на 8 декември жителка на Ботевград потърсила помощ в полицията. Потърпевшата обяснила, че във входа на блока й непознат с качулка на главата  издърпал насила пазарската й чанта, в която имало немалка сума пари, след което избягал. Служителите на група „Криминална полиция“ в РУ-Ботевград предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, в хода на които заловили злосторника – 32-годишен криминално проявен мъж от с. Новачене. Той признал за стореното и предал отнетата парична сума. След доклад на събраните в рамките на досъдебното производство доказателства в прокуратурата извършителят е привлечен като обвиняем и мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Търговище. Антични монети и други предмети с културно-историческа стойност са намерени и иззети при извършени от служители на РУ-Омуртаг проверки на два адреса в село в общината. При предприети процесуални действия в дома на 48-годишен мъж в с. Плъстина криминалистите  открили  19 антични монети и 9 апликации, нерегистрирани по надлежния ред, носещи по първоначални данни белези с културно-исторически ценности.  Други 12 антични монети и пръстен са иззети при проверка на адрес, обитаван от 59-годишен жител на същото село. По случаите са образувани досъдебни производства, работата по които продължава.

Кюстендил. Мъж на 54 години и 80-годишна са задържани за издаване на неистински болнични листове. Проверките, свързани с незаконната дейност на двамата, били реализирани в края на миналата седмица от служители на секторите „Противодействие на икономическата престъпност“ и „Криминална полиция“ на РУ-Дупница. В рамките на полицейските действия станало ясно, че двамата са свързани със здравен център в Дупница. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица криминалисти от РУ-Бобов дол са задържали 27-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. При проведените процесуално-следствени действия в жилището му са открити  и иззети 15 топчета с бяло вещество, реагиращо на амфетамин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Ст. Загора. Досъдебно производство е образувано в РУ-Казанлък за осъществена кражба от заведение. Сигналът, че от пицария в града е задигната сумата от около 3000 лева, бил подаден на 6-и декември. В хода на предприетите оперативни и издирвателни действия полицейските служители влезли в следите на извършителите – двама мъже на 22 и 27 години и 20-годишна жена. Тримата са задържани за срок до 24 часа.

Шумен. Криминално проявен 29-годишен жител на Плиска е задържан в полицейския арест в Нови пазар. Според данните до момента, само за няколко часа, мъжът  „успял“ да извърши няколко престъпления. Около 4 часа вчера, след скандал с негови близки, нападнал и ударил майка си, след като й отнел ключовете на лек автомобил и се качил зад волана. На улица в града ударил лека кола, управлявана от 19-годишен мъж и след като  отправил закани за убийство, изоставил управлявания от него автомобил  пред дома си. Задържаният е известен на полицията за извършена кражба, нанесена телесна повреда, довела до смърт, държане на наркотични вещества. Работата по образуваното по случая досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

Пловдив. Голямо количество контрабандни цигари са иззети от частен адрес в село Розино. При спецакция в петък карловски полицаи установили, че в дома на местна жителка се съхраняват 5800 къса папироси без платен акциз. Срещу жената е започнато бързо производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Работата по документирането продължава под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив.

Възрастен жител на Раковски е заподозрян за проявена жестокост към гръбначно животно. Според информацията, постъпила в петък в районното управление, през оградата на двора си мъжът нанесъл удари с пръчка по кучето на свой съсед и причинил смъртта му. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325б от НК. Предстои разследващите да изяснят всички факти и обстоятелства около случая.

София. 48-годишен е задържан в Четвърто РУ след агресия на пътя. Сигналът за случая бил подаден от млада жена в полицейското управление на 25 ноември. Според показанията по-рано същия ден  на бул.“Иван Ев. Гешов“ , след засичане на пътното платно с друг автомобил, водачът  слязъл, счупил стъклото на предна лява врата на колата й и след отправени закани се оттеглил. Жената получила леки наранявания по ръката от счупените стъкла, за което й е оказана медицинска помощ на място. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия проявилият агресия столичанин  бил установен и задържан. След доклад на събраните материали по случая в Софийска районна прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем по образуваното досъдебно производство. Наложена му е мярка „задържане под стража“.