Най-известният уфолог в България – проф. Стамен Стаменов издъхна в неделя в “Пирогов” на 64 години. Ученият, който е автор на книгите “Говори Космосът” и „Събуди се, човечество”, бе изключително популярен сред хората. Той бе председател на асоциация „Феномени”. Засега не се съобщава причината за смъртта му.

Проф. Стаменов е роден на 19 март 1956 г. в Етрополе. Той е дипломиран физик и специалист по паранормални явления и парапсихология. Завършил е авиационно въоръжение и ракетна техника във Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и Автоматика и телемеханика във ВМЕИ (Технически университет – София). Той е изнасял лекции в САЩ. Председател бе и на Международната асоциация на феномените в Бруклин и член на Международната ноосферна организация.

Работил е в сътрудничество със Слава Севрюкова, познава в дълбочина учението на Петър Дънов, възпитаник е на Руската уфологична школа.

През 1986 г., когато се запознава с първите екстрасенси, той създава клуб, който изучава съществуването на извънземен разум.

Уфологът е разказвал, че древнотракийското светилище Бегликташ край Приморско, което някои сравняват със Стоунхендж, е едно от местата, които служат като енергийни портали. Според него Бегликташ е феноменален център. Древните са били много по-щастливи от нас, защото са имали духовно зрение. Техният начин на живот е бил хармонично устроен със законите на природата и Бога. Те са строили светилища, молели са се, изпълнявали са това, което им е казано свише чрез пророци, ясновидци, жрици и естествено са оставили много ценности.

Проф. Стаменов смяташе, че България е страна, която е докосната от Бога и ако не се пробудим духовно и не оценим реално какво ни е дал Господ, ще си изпатим. Според него извънземни същества и техните короновани слуги – т.нар. човешки елит, поробват планетата ни. Те искат Земята да стане член на една черна империя, наречена Орион.

Поклон пред паметта на проф. Стамен Стаменов!

https://lupa.bg/