Ние, българите и най-вече децата в България с нетърпение очакват Баба Марта  – един от любимите  празници, който народът ни свързва с пролетта, с надеждата, с новото начало, със здравето, което в последно време се научихме да ценим най-много.

Тази година детска градина „Първи юни“№17 получи много приятна покана от бивша възпитаничка на детското заведение –  Петя Парашкевова. Поканата е за участие в инициатива на Български младежки Червен кръст в Добрич за изработване на най-дълга мартеница, с която да се кандидатства за рекорд на Гинес.

Идеята бе прегърната от деца, учители и родители. С много ентусиазъм  в детската градина и у дома си децата пресукваха бели и червени конци и се съревноваваха за най-голямо мартенско кълбо.

В инициативата се включиха с радост и бабите, като показаха на децата завидни умения с вретено  и къделя, а майките помогнаха като „преподаваха“ на децата урока за усукване на бялата и червена нишка. Учителите пък разказаха легендата за мартеницата и за символиката на червения и белия конец.

„Щастливи сме, че получихме тази покана и се радваме, че с толкова голям ентусиазъм в инициативата се включиха много хора. Пожелаваме на идеята успех“! – споделиха педагозите от шестте групи на детското заведение.