БТА :: Петрич е моят роден град и цяла вселена, каза Венко Евтимов

0
8



Петрич е моят роден град и цяла вселена, каза за БТА Венко Евтимов – син на поета Евтим Евтимов. В града днес се отбелязва 91 години от рождението на българския поет. „Моето детство беше едно щастливо детство. Радвам се, че градът расте, живее, има свой живот, обновява се. Доволен съм винаги, когато го посещавам“, добави още Венко Евтимов.

Той изрази радостта си от обновлението на читалище „Братя Миладинови-1914“. „Такова читалище няма в България. То е единствено, уникално. С това обновление, което му се направи, то изпълнява невероятно много функции – направо един малък НДК за града, за общината. Радвам се, че на този празник съм тук и се виждам и говоря с младите хора, които обичат своя град и читалището е техен дом“, каза още синът на поета. 

Поетът Евтим Евтимов е роден в Петрич на 28 октомври 1933 година. Тържествените прояви в негова чест започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на твореца в центъра на града и продължиха с поетична вечер под надслов „Евтим Евтимов – стихове и спомени“. Тържествените прояви са организирани от община Петрич и читалище „Братя Миладинови-1914“.

/ТТ/



Източник БТА