БТА :: Отборът на „Янтра“ – Габрово призовава за подкрепа при двубоя с „Локомотив“

0
7



Футболният „Янтра“ призовава своите фенове за подкрепа при двубоя с „Локомотив“ – София утре, съобщават от габровския отбор. 

На предстоящия двубой ще присъстват и привърженици на тима от столицата. Предвид това е направена организация и горният южен вход на стадион „Христо Ботев“, разположен на ул. „Баба Зара“ и ул. „Митко Палаузов“, ще бъде отворен само за гостуващи фенове. Габровските любители на футбола ще бъдат допускани само през традиционния северен вход (откъм стълбите), посочват още от габровския отбор.

Срещата е от 1/16-финалната фаза на турнира Sesame Купа на България. Габровският тим стигна до двубоя с „железничарите“ след като елиминира във втория предварителен кръг на турнира третодивизионния „Аксаково“ с победа като гост с 4:0. И в тази фаза на турнира отборът, който ще продължи напред, ще бъде определен само в една среща. Двубоят е на стадион „Христо Ботев“ и ще започне в 13:30 часа, съобщават още от „Янтра“- Габрово.

Ръководството на срещата е поверено на столичен арбитър – Стоян Арсов. Ще му асистират Димитър Русев (София) и Теодор Петров (Силистра). Четвърти съдия на мача ще бъде Станимир Тренчев, също от столицата. Представянето на реферите ще оценява Георги Нарлев (Силистра).

Тодор Киселичков няма да може да използва и в тази среща левия бек Христо Митев, който изтърпява наказание. Мача пропускат също възстановяващите се от операции и контузии Даниел Гаджев, Емил Колев и Димитър Видев, посочват от „Янтра“. 

„Янтра“ и „Локомотив“ за последно играха един срещу друг през 2021-ва в първенството на Втора лига. Това беше първият сезон за габровския тим след завръщането в професионалния футбол. Тогава „железничарите“ завършиха на второ място в класирането и спечелиха промоция за елита. Любопитен обаче е фактът, че „Янтра“ не загуби и двата си мача срещу „Локомотив“. Този в Габрово завърши при резултат 1:1 с попадения на Светослав Диков, който и сега е в състава на червено-черните, и на Християн Кожухаров за „Янтра“. В столицата борещият се за оставане в групата габровски тим поведе на стадион „Локомотив“ с 0:3 с голове на Иван Петков, Христо Митев и Тони Иванов, а в добавеното време Диков вкара почетно попадение за домакините за крайното 1:3.

/ТТ/



Източник БТА