БСП се връща в пленарната зала от утре и ще иска оставката на министър Горанов

0
709

Депутатите от парламентарната група на “БСП за България” се връщат от днес в парламентарните комисии, а от утре  – в пленарната зала. Това обяви пред журналисти зам.-председателят на групата Драгомир Стойнев след нейното заседание.

От левицата ще искат оставката на министъра на финансите Владислав Горанов заради дадените по-големи субсидии (повече от 11 лв. на глас) на политическите партии.
“Смятаме да търсим отговорност от министър Горанов, защото това е изцяло по негова вина.”, коментира Стойнев. Той каза, че наистина никоя политическа партия не е реагирала досега, което е укоримо, но от БСП са готови да върнат тези средства и повтори, че вината е изцяло на Министерството на финансите. Стойнев посочи, че в държавния бюджет ясно е записано, че за един глас се заплащат 11 лева.

Заместник-председателят на ПГ на “БСП за България” съобщи, че имат готовност да внесат и промени в Закона за съдебната власт. Депутатите от левицата напуснаха парламента в средата на февруари в знак на несъгласие с приети промени в Изборния кодекс. По-късно президентът наложи вето на измененията и част от поправките бяха прегласувани, но тогава от БСП не се върнаха в парламента.

Вчера след резултатите на европейските избори, националният съвет на БСП взе решение за връщане на парламентарната група в Народното събрание. http://www.bta.bg/