Американската певица Бритни Спиърс направи своето музикално завръщане в петък, издавайки дует с Елтън Джон в първия си нов материал от шест години и след края на 13-годишното си консерваторство миналата година.

40-годишният хитмейкър на “Toxic” и “Womanizer” дразни “Hold Me Closer”, клубен денс римейк на песента на Джон от 1971 г. “Tiny Dancer”, публикувайки обложката му в навечерието на издаването.

„Okie dokie … първата ми песен от 6 години. Адски страхотно е, че пея с един от най-класическите мъже на нашето време“, написа Спиърс в туит тази седмица.

„Донякъде съм съкрушена … това е голяма работа за мен !!!“

Феновете приветстваха новата песен, като хаштагът #WelcomeBackBritney е актуален в Twitter. Часове след пускането си, парчето оглави класациите на iTunes в САЩ и Великобритания.

През ноември Спиърс, която стана известна като тийнейджърка с дебюта си, оглавил класациите през 1998 г., “… Baby One More Time”, беше освободена от законно попечителство, което контролираше личния й живот и финанси в продължение на 13 години.

Баща й Джейми Спиърс, който поиска наложеното от съда споразумение през 2008 г., беше отстранен като квестор през септември. Той каза, че единствената му цел е била да помогне на дъщеря си да възстанови кариерата си, след като е претърпяла психически срив през 2007 г., и че винаги е действал в нейния най-добър интерес.

През декември Спиърс сигнализира, че все още не е готова да се върне към правенето на музика. Последният й студиен албум е “Glory” от 2016 г.

В прессъобщение за “Hold Me Closer”, което също има елементи от песните на Елтън Джон “The One” и “Don’t Go Breaking My Heart”, се казва, че двамата певци певици са се срещнали за първи път през 2014 г. Година по-късно Спиърс туитира любовта си за “Tiny Dancer”, запалвайки идеята за колаборация.

„След като чу първата версия на сингъла по-рано това лято, Елтън Джон разбра, че мигновено разпознаваемите вокали на Бритни са идеалното докосване, за да вдъхнем живот на песента“, се казва в съобщението.

По-рано тази седмица Джон представи песента в ресторант в южната част на Франция, пеейки заедно за насладата на гостите.

“Аз съм абсолютно развълнуван, че имах шанса да работя с Бритни Спиърс”, каза той.

„Тя наистина е икона, една от най-големите поп звезди на всички времена и звучи невероятно в този запис. Обичам я много и съм възхитен от това, което създадохме заедно.“ https://www.reuters.com/