Читатели на британския вестник Daily Mail разкритикуваха президента на Съединените щати Джо Байдън, че е излъгал за семейството си по време на среща с ветерани в Делауеър.

По време на събитието американският лидер каза, че уж е посетил Афганистан и Ирак 39 пъти, но журналистите са преброили около 20 посещения на Байдън в тези страни.

Освен това ръководителят на Белия дом каза, че чичо му Франк е бил награден с медал Пурпурно сърце за службата си по време на Втората световна война, след като баща му го е помолил да направи това през 2008 г. Чичото на Байдън обаче почина през 1999 г., а баща му през 2002 г. Освен това журналистите не успяха да намерят документи, потвърждаващи думите на американския президент.

Потребителите бяха възмутени от лъжите на американския лидер, който според тях е патологичен лъжец и предател. Някои читатели на вестника призоваха 80-годишният Байдън да бъде импийчмънт, отбелязвайки, че „той буквално полудява пред целия свят“.

По-рано беше съобщено , че по случай Деня на благодарността президентът на САЩ Джо Байдън се е опитал да говори с пуйка и й е подал микрофон.

През декември ръководителят на Белия дом имаше нужда от помощ, за да намери изход след среща с британския принц Уилям. В резултат на благодарствената реч Байдън направи крачка в една посока, но охраната го помоли да промени посоката.