БОНУСИ ОТ ТЕКСАС ПОЛУЧАВАТ ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ В ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ

0
1083

 

Всички 66 учители и служители на Езикова гимназия „Гео Милев“  ще получат бонуси по 100 лева, благодарение на дарение от бивши възпитаници на учебното заведение от Випуск 98. Бонусите били предвидени за Коледа, но тъй като пристигнали по-късно, ще бъдат получени с януарските заплати, уточни директорът на Езиковата гимназия Милена Иванова.

Инициативата е на Панайот Караиванов, или Пеко, както всички го знаят. Той живее и работи като дистрикт мениджър на голяма IT компания в Остин, Тексас, САЩ. През декември Пекоорганизирал свои бивши съученици от випуск 98, живеещи и работещи в Америка, а решението било единодушно – с дарението да се подпомогнат тези, които са на втора линия – учителите и служителите в гимназията. Полученото дарение е в размер на 6 754 лева.

Това не е първото дарение на Панайот, казва Милена Иванова. Преди две години изпратил около 3 000 долара, предназначени за награди на изявени ученици и техните учители.

Няма и да е последното дарение, сигурна е още Милена Иванова. Възпитаниците от Випуск 98, работещи в Америка, ще направят ново дарение за 50-годишния юбилей на гимназията, който трябва да се празнува през май тази година, но ако пандемията продължи, ще бъде отложено за есента. Какво ще е дарението, все още е тайна. Сигурно е обаче, че ще е голямо. НДТ