Болната от рак Ина роди момиченце

0
974
Paper family

В болница “Надежда” в София в петък болната от рак Ина от Генерал Тошево роди момиченце. Детето е кръстено Дара, съобщи таткото Наско Недялков.

Той обясни, че бебенцето, което е родено в седмия месец, е в кувьоз, но диша самостоятелно.
Ина е много щастлива, че, въпреки коварната болест, е майка.
След 3-4 дни за възстановяване от операцията, Ина ще отпътува за Турция, където да започне лечение в клиника там. Предстои да бъде направена и химиотерапия.
Припомняме, че Ина Георгиева е на 23 години от град Генерал Тошево. Когато е в петия месец на бременността, й откриват рак на ларинкса. Диагнозата е „Сквамозен клетъчен карцином”. Заради хормона на растежа ракът се е развил много бързо и вече има метастази. На 23 септември е извършена операция за отстраняване на тумора, взета е и биопсия. По-късно са били извършени и други интервенции. Досега обаче не е прилагана химиотерапия заради бременността.
„Всеки ден за нея е ценен, тъй като туморът е агресивен“, обясни преди дни Наско Недялков. Затова все по-спешно е да се съберат необходимите средства за лечението на младата жена в клиника в Турция. Разчетите сочат, че  ще са нужни не по-малко от 100 хиляди лева. Те обаче са непосилни за семейството на Ина, което вече е дало над 100 хиляди лева за лечението й досега.
Желаещите могат да се включат и с дарения на

Банкова сметка:

IBAN: BG45BUIN95611000436747

титуляр Ина Георгиева Георгиева