Бойко Борисов обяви министрите на Митов

0
793

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви във Фейсбук министрите от кабинета на Даниел Митов, който партията ще предложи с мандата си на първа политическа сила.

За вицепремиер и министър на отбраната е номиниран Румен Христов. Томислав Дончев, като „най-големия експерт по европейските фондове”, е предложен за ресорен министър.

Калин Вельов, за министър на културата, Десислава Танева, за министър земеделието, Жечо Станков, за министър на икономиката, Делян Добрев, за министър на енергетиката. Красен Кралев, за министър на спорта, Любен Дилов, за министър на туризма, Красимир Вълчев, за министър на образованието, Костадин Ангелов, за министър на здравеопазването, Екатерина Захариева за външен министър, Кирил Ананиев, за министър на финансите, Александър Иванов за министър на регионалното развитие, Десислава Ахладова, за министър на правосъдието, Росен Желязков, за министър на транспорта, Ивелина Василева, за министър на околната среда и водите, Деница Сачева, на социалното министерство, Христо Терзийски, на МВР.

Бойко Борисов подчерта, че има осем нови лица в така предложения състав на кабинет.

„Ако се отиде на служебно правителство, особено с мандата на втората политическа партия, това означава липсва на отговорност”, заяви Борисов.

„Куцук, куцук, главата ми е здрава”, посочи Борисов, чието коляно вчера беше оперирано.

„Вие сте мощно управляващо мнозинство. Ако искате можете да изберете нов щаб. Да гласувате плана, ако не го харесвате, да внесете свой”, обърна се Борисов към политическите си опоненти и добави: „Трябва да работят. А те си почиват”.

„Могат да се гаврят с нас 4 години. Само гражданина Борисов не могат да викнат”, каза Борисов.

„Ние ще търсим разбирателство и ще поемем отговорност. България има нужда не само от стабилно правителство, но и от правителство, което е разпознаваемо”, коментира номинираният за премиер Даниел Митов и определи състава на кабинета си, като съчетание от опит и обновление.

„Ние с Дани Митов и това сме го преговорили, че аз ще се върна един ден. Като какъв, няма значение”, добави Борисов.

„Сега го разбирам Слави. Аз го обичам този човек. Това не е кусур, а е сила, когато имаш болка да си вършиш работата”, каза още Борисов.