БНТ върна младите таланти на България на сцената на „Детска Евровизия“ 2021

0
923
Денислава Димитрова и Мартин Стоянов ще представят България с песента „The Voice of Love“ на 19 декември в Париж, а събитието ще се излъчи на живо по БНТ 1. За първи път ще може да се гласува и от България.
България се завръща на „Детска Евровизия“ след 5 години. Денислава Димитрова и Мартин Стоянов ще представят страната ни на престижния конкурс на 19 декември 2021 г. с песента „The Voice of Love“ („Гласът на любовта“). Обществената телевизия отново ще направи зрителите съпричастни с най-престижния международен конкурс и ще излъчи събитието на живо по БНТ 1. За първи път, регламентът позволява за българските участници да се гласува и от България.
Дуетът беше обявен на пресконференция на обществената телевизия и Лигна Студиос, на която станаха ясни и авторите на песента, с която България ще участва. Автори на музиката и на английската версия на текста на песента да дело на Васил Гарванлиев, Давор Йордановски и Весна Малинова от Северна Македония. Българската версия на песента е написана от Стан Стефанов. За сценичното присъствие на българските участници ще се погрижи Мари-Софи Крайсъл, която вече е работила със 7 различни страни участници на Евровизия 2018 г. в Лисабон.
„Щастливи сме, че след 5 години прекъсване, обществената телевизия отново дава шанс за изява на младите таланти на България в конкурса „Детска Евровизия“. БНТ 1 ще излъчи събитието на живо от Париж на 19 декември. Денислава и Мартин имат нужда от подкрепата не само на нашия ефир, но и от българите по света и у нас.“, коментира Емил Кошлуков, генерален директор на БНТ.
„След последното ни участие с Виктория Георгиева в престижния конкурс „Евровизия“, за нас беше важно да продължим да развиваме и налагаме българските таланти на международната музикална сцена. Осъзнахме, че трябва да се започне от основата – от нашите деца, за да развием устойчиви и конкурентни артисти за световните пазар.“, заяви Геновева Христова, управляващ директор на Лигна Студиос.
„Българските деца са изключително талантливи. Като кмет на гр. Добрич за мен е чест, че българските представители са имено от нашия район и имат нашата безапелационна подкрепа“, коментира Йордан Йорданов по повод подкрепата, която община Добрич предоставя на участниците.
Денислава Димитрова и Мартин Стоянов са от вокално студио „Сарандев“ в Добрич. Талантът им е признат, както в България, така и в чужбина. Те са носители на многобройни призове, а музиката е част от живота им от ранна детска възраст. Като дует се изявяват заедно на сцена от 2017 г. под ръководството на Елена Карабельова, в качеството си на техен вокален педагог. В момента тече трескава подготовка, a организационният екип загатва за подготовка на приказна коледна феерия и оживяващи сценични ефекти.
Това ще е шестото участие на България на „Детска Евровизия“, като през 2015 г. страната ни е била и домакин. Напомняме, че 19-ото издание на конкурса „Детска Евровизия” ще се проведе на 19-ти декември в Париж и в него ще участват общо 19 страни. Големият победител ще бъде избран с 50% вот на жури и 50% глас на публиката. Според регламента за първи път българите ще имат право да гласуват не само от чужбина, но и от родината си, а младите ни музикални надежди ще разчитат на всеотдайната подкрепа на българите по целия свят. Всеки вот ще бъде от значение за доближаване на страната ни до победата.
Очаквайте официалното представяне на песента „The Voice of Love” на 13 ноември, събота в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ 1.