„Белла България“ е единственият месопреработвател и производител на колбаси в света с ТÜV NORD сертификата „Контролирано качество при производителя“

Шпековите колбаси, деликатесите филе, врат, бут и бекон и шунките с марка „Орехите“ са първите крайни месни продукти, които носят знака за високото качество

 Хранителната компания „Белла България“ е първият месопреработвател и производител на колбаси в международен план, отличен със сертификата „Контролирано качество при производителя“ на независимата сертифицираща организация ТÜV NORD България ЕООД. Процедурата по детайлната проверка на качеството и безопасността продължава година. Извършва се по метода на оценката на риска в съответствие със стандарта ТÜV NORD A75S012, включваща метода „таен клиент“ и лабораторни анализи от независима акредитирана лаборатория. С тази методология сертифициращата организация гарантира прозрачността и безпристрастността при извършването на анализите.

Месните продукти „Орехите“ – шпекови колбаси, деликатесите филе, врат, бут и бекон и шунките – са първите от портфолиото на компанията, които преминават триетапните проверки за получаването на сертификата и правото на отличителен знак върху опаковката. Детайлният анализ започва с оценка на риска на всеки етап от производството, следват периодични проверки извършвани от ТÜV NORD България ЕООД, съвместно с акредитирана лаборатория.   Финалната оценка включва сертифицирането на производителя от ТÜV NORD България – част от международната сертифицираща организация ТÜV NORD,  в съответствие със стандарта ТÜV NORD A75S012.

Стриктният качествен контрол напроизводството на „Орехите“ започва от доставките на суровини. Те са от регламентирани доставчици, гарантиращи произхода и чистотата им. Политиката на „Белла България“ като производител е да произвежда продукти без ГМО. Компанията изисква от доставчиците сертификати за всички суровини. Допълнително прави анализи на принципа на случайна извадка в български акредитирани лаборатории и в представителната немска лаборатория Genetic ID. При доставката на суровините и производствения процес се спазват всички европейски

стандарти за хигиена и високо качество на продукцията. Компанията прилага стриктни вътрешни правила по контрол на качеството, които допълнително са обект на регулярни външни одити.

Използват се най-съвременните методи за опаковане и материали, които са с бариерни свойства, с което се запазват качествата на продукта и той се предпазва от влиянието на околната среда.

„Потребителят става все по-взискателен, избира нашите продукти всеки ден и ние отстояваме това доверие всеки ден с всеки наш продукт“, коментира изпълнителният директор на компанията Елза Маркова. По думите й създадена да въведе в страната ни европейската иновация в областта на производството на тестени продукти, почти четвърт век по-късно „Белла България“ е сред европейските топ играчи, които задават новите тенденции в основните категории храни на различните местни пазари по света.

„От името на ТЮФ Норд България ЕООД искам да благодаря за съдействието във връзка със стартирането на най-новия ни проект – „Контролирано качество при производителя“ в съответствие със стандарта ТÜV NORD A75S012. Получихме официално потвърждение от Комитета по иновации от TÜV NORD CERT на дата 18.11.2021, благодарение на общите ни усилия и професионализъм“, коментира управителят на сертифициращата организация Стоян Йотов.

Това е началото на един мащабен проект на „Белла България“, който обхваща сертификация на всички месопреработвателни предприятия, като първата сертифицирана площадка е цех Идеа в Пловдив, на която се осъществява производство на трайни варено-пушени шпекови колбаси и варено-пушени шунки и деликатеси. До края на 2022 година предстои завършването на сертификацията във всички месопреработвателни предприятия на „Белла България“.

„Белла България“ е експертът в храните от 1997 г. Компанията е доставик на най-големите международни и локални търговски вериги в България, Германия, Испания, на Балканите и в Централна Европа. Дистрибутор е на водещи световни хранителни компании в България. Производственият капацитет е 350 тона храна на ден. Притежава бази за производство и дистрибуция на храни в България, Гърция, Румъния и Унгария. Всички производствени мощности в България се захранват със зелена енергия. Притежава регистрирани патенти, удостоверяващи световни новости в производството на храни. Повече за компанията – www.bella.bg

ТЮФ НОРД България ЕООД е основано през 1999 г. Фирмата е част от немската експертна организация TÜV NORD GRUPPE.ТЮФ НОРД България ЕООД – разполага с около 32 щатни и над 60 нещатни високо квалифицирани сътрудници в областта на системите за управление на качеството, безопасността на храните, строителния надзор, транспорта, обучението и експерти по европейските директиви.Към момента в областта на сертифициране на системи за управление ТЮФ НОРД ЦЕРТ има повече от 1500 сертифицирани български предприятия. 

През изминалия период над 500 мениджъри и одитори на системи по управление на качеството, околната среда, безопасните и здравословни условия на труд и мениджъри на системи за безопасност на храните, завършиха курсовете на ТЮФ НОРД АКАДЕМИЯ

 

За повече информация

„Корпоративни комуникации“

Тел. +359 (0) 2 9703 734

e-mail: news@bella.bg