Белетрист и художник създадоха заедно календар за новата 2020-а с разкази и рисунки, които пробуждат настроения според годишните сезони. Ангалот Енминас и Дияна Нанева ще представят общата си творба в Испания и в 11 български градове – сред тях и Добрич, съобщава поетесата Валентина Добринчева от екипа културни деятели, които организират събития в кафене “Старият Добрич” в етнографския комплекс.
Дияна Нанева е илюстратор и комикс художник, нейни рисунки красят книги като “Ян Бибиян”, “Сезон за бягство”,”Regrets and Recreations”, обложки на музикални албуми. Ангалот Енминас има издадени две книги като първата – “Гириз Production”, е изцяло направен на ръка сборник с разкази, със специално създаден шрифт по почерка на автора.
Календарът за новата година е илюстриран с 13 рисунки на Дияна Нанева по разкази на Ангалот Енминас като в месеците през пролетта и лятото “вървят” сюжети за любовта и взаимоотношенията между хората, а в студеното време – меланхолични и по-философски истории. Двамата автори смятат, че споделените усилия в творчеството дават по-добър резултат, а споделените дни с читателите – създават по-хубави спомени през годината.
Премиерата на календара в “Стария Добрич” ще бъде на 4 декември, съобщи кореспондентът на БТА Юлия Христова.