За трета поредна година бездомна котка идва през пролетта във ветеринарната станция в южната част на Сахалин, за да види ветеринарите, които са го спасили, пише РИА Новости .

Лекарят на гарата в град Анива Максим Шулико каза, че ветеринарите са прибрали котката преди три години на улицата. Той беше нахранен, измит, подстриган, третиран за бълхи и червеи и му беше направен пълен курс на ваксинация. Блеки, както беше кръстена котката, живя на гарата един месец, след което изчезна.

„Разбира се, тревожехме се за котката. Но представете си изненадата ни, когато на следващата година, и пак през април, Черниш се върна при нас“, споделя лекарят.

Котката отново беше нахранена, измита, лекувана, след което той, както първия път, внезапно изчезна.

„Но тази година, в началото на април, нашият стар приятел дойде в неговия „санаториум“. Сякаш знаеше, че като редовен клиент му се осигуряват безплатна храна, квартира и лечение. По традиция той ще остане при нас до края на месеца”, каза ветеринарният лекар.

Според лекаря никой не знае как Черниш оцелява през останалата част от годината.

„Но вече знаем, че котката ще ни посети следващата пролет. Така че за мен и моите колеги идването му означава начало на пролетта и настъпване на топлите дни”, завърши служителят на ветеринарната станция.

По-рано красноярският футболен клуб “Енисей” обяви сключването на договор с бездомната котка Лева Енисеев. Футболистите публикуваха видео, в което котката оставя отпечатък от лапа по договора със спортния директор, среща се със съотборници и тича по футболното игрище. Като член на клуба Лева Енисеев получи два комплекта спортни униформи. mir24.tv