• Нелегалните мигранти са задържани от жандармерията в Пехливанкьой

Български гранични полицаи ни биха, ограбиха и изгониха в Турция. Това твърдят 13 нелегални мигранти, които са заловени близо до град Къркларели, цитирани от агенция DHA. 

Пред жандармерията нелегалните обяснили, че са били изтласкани от територията на България.

В разказите си обясняват, че са потърсили помощ, но не са получили никаква подкрепа. Дори напротив – на границата са били посрещнати от граничари, които са ги набили здраво и ошушкали – взели са им телефоните, парите и златото, което са имали.

След връщането си на турска територия нелегалните са задържани от жандармерията. Изпратени са на преглед в Център за настаняване в Пехливанкьой.

Няколко часа по-рано пак по границата в района на Къркларели е било открито замръзналото тяло на друг мигрант. Селяни от Чаглайък, излезли да орат нивите по самата граница, се натъкнали на труп в полето. Пристигналите на място жандармеристи установили, че трупът е на 30-45 годишен мъж имигрант, а причината за смъртта му е преохлаждане. Според “Джумхуриет” мъжът е от групата изтласкани от българската граница мигранти. Жандармерията е започнала разследване по случая, цитира Флагман.

Случаят е интерес и от гледна точка на приемането и осигуряването на десетки хиляди имигранти от Украйна и това понамирисвана… расизъм.